2017.07.28. 06:07:13 7655 216

Az aranyért játszhat a férfi vízilabda-válogatott, Horvátország lesz az ellenfél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyar férfi vízilabda-válogatott 7-5-re legyőzte a görög csapatot a Margitszigeten zajló világbajnokság csütörtöki elődöntőjében, így szombaton az aranyéremért játszik.

Elöl Decker Attila a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Görögország - Magyarország mérkőzés végén. | MTI Fotó: Czagány Balázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elöl Decker Attila a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Görögország - Magyarország mérkőzés végén. | MTI Fotó: Czagány Balázs

A magyar csapat legjobbja Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton volt, ők egyaránt két gólig jutottak, a kapuban pedig Nagy Viktor remekelt. Az ellenfél a második félidőben csak egy gólt tudott dobni.

Nehéz ellenfélnek ígérkezett a görög csapat, még akkor is, ha jó ideje nem maradt alul csütörtöki riválisával szemben a magyar együttes. A legutóbbi hat egymás elleni mérkőzésen egyszer sem kapott ki a piros-fehér-zöld színeket képviselő gárda, igaz, nem is nyerte meg mindegyiket, három győzelem mellett három döntetlen született. Így "ikszeltek" a felek az eddigi utolsó meccsükön pár hete Pireuszban a Szamarcidisz Kupán, továbbá a tavalyi, riói olimpián sem bírtak egymással, az ottani csoportmérkőzés 8-8-cal zárult, az ötödik helyért rendezett találkozó viszont 12-10-es magyar sikerrel ért véget. Ugyancsak nyert a folytatásban aranyéremig menetelő magyar válogatott a 2013-as világbajnoki vizes randevún, ahol a negyeddöntőben 9-3-ra győzött.

A horvát válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a férfi vízilabdázók szombati fináléjában a magyarországi vizes világbajnokságon, mivel az elődöntőben 12-11-re legyőzte a szerb együttest.

Végig kiegyenlített, izgalmas mérkőzést vívott egymással a két válogatott. A találkozó forgatókönyve sokáig az volt, hogy a legutóbbi vb-t megnyerő - illetve az aktuális olimpiai és Európa-bajnok - szerbek vezetéshez jutottak, a horvátok pedig egyenlítettek. A hajrában azonban fordult a kocka. A legutóbbi öt vb-n érmet szerző horvátok a negyedik negyed közepén, 11-10-nél vezettek először a találkozón, a szerbek pedig csak egyszer tudtak egyenlíteni, 12-11 után másodjára már nem.

A szombati program:

a 7. helyért: Oroszország-Ausztrália 12:00

az 5. helyért: Montenegró-Olaszország 13:30

a 3. helyért: Görögország-Szerbia 15:00

döntő: MAGYARORSZÁG-Horvátország 20:30

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...