2018.03.11. 14:44:41 16506 492

Ásó, kapa, kerti kaland - Itt a tavasz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre úgy tűnik, eljött a várva várt pillanat, és a mínuszok helyett erős pluszokat tapasztalunk a kerti hőmérőn. Épp itt az ideje, hogy hegyezzük az ásót, élesítsük a kapát, egyszóval izzíthatjuk a kertészkesztyűket, mert eljött a pillanat, hogy újra birtokba vegyük a kertet. Jó, rutinos kertelő ember télen sem hagyja gazdátlanul és gondozatlanul kiskertjét, de most végre úgy igazán elkezdődhet az új szezon.

Kertészkedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kertészkedés

Mivel kezdjük?

Először is, ekkorra már illene tudnunk, hogy az eszközeink milyen állapotban vannak a tél után, esetleg tettek-e kárt bennük a télmanók, ugye teljesen megpucolt, megélezett állapotban vannak, még véletlenül sem feledkezett meg róluk a gazdájuk…miután tehát számot és kapanyelet vetettünk a kamrában, fészerben, egyéb kertészeti Bermuda-háromszögben, tegyük végleg el azt, amit már nem érdemes újra elővenni csak azért, mert egyszer hátha valami csoda folytán mégis hosszabb nyele lesz és/vagy újra lesz pengéje. Inkább kevés, de jól használható szerszám legyen otthon, mint egy átlagos szerszámbolt két szezonnyi leselejtezett árukészlete.

Mit érdemes tartani otthon

Az egyszeri hobbikertész és virágimádó ex-belvárosi ember kertészeti kelléktára teljes mértékben kielégítő, ha tartalmaz egy jó ásót, kapát, érdemes egy horolót is beszerezni – vagy ahogy nagyim mondta, kislányom, hozd már ide nekem a horoLLót – ezzel a praktikus eszközzel hatékonyan lehet ráncfelvarrást végezni a kevésbé gazos helyeken, bár nagyapám ilyenkor mindig morgott egy sort, hogy ahelyett, hogy gazolnál édes fiam, csak levágod a gyom fejét…Ettől függetlenül van, és szeretem.

Mindenképp praktikus az ültetőkanál, a kis méretű kézi kapa, amivel nagyobb gyomoknál könnyedén lazíthatjuk a talajt. Ollók terén mindenképp szükséges egy jó minőségű metszőolló, enélkül félollójú, akarom mondani félkarú óriások lennénk.

Nem árt a sövénynyíró beszerzése sem, ha egyelőre csak borzongva gondolunk az elektromos nyíró vásárlására, elegendő egy hagyományos is, a célnak megfelel.

Amikor elkap minket a gépszíj

Természetesen, ahogy ássuk bele magunkat a tevékenységekbe, és teszünk szert egyre nagyobb gyakorlatra kertünk karbantartásával kapcsolatban, úgy az eszközparkunk is látványos bővülésnek indulhat. Bizonyos idő, és sok órányi metszőollós küzdelem után rájövünk, hogy például érdemes nagyobb erőkarral rendelkező ágvágót beszerezni. A magasabban elhelyezkedő ágak levágására beszerezhetjük ugyanezt teleszkópos változatban is akár. Vagy mi lenne, ha kipróbálnánk az elektromos talajlazítót…meg a hagyományos fűnyírót is lecserélhetnénk benzinesre…

Egy biztos, ha valakit elkap a gépszíj a kertjével és az azzal kapcsolatos munkavégzéssel kapcsolatban, nincs az az eszköz, amit ne szeretne kipróbálni, hogy hatékonyabbá tegye a saját munkáját. Aztán természetesen menet közben úgyis mindig kiderül, hogy volt-e értelme a vásárlásnak, vagy pedig ragyogóan el lehet élni további tizen-huszon sok éven keresztül még mindenféle elengedhetetlennek mondott csilivili kerti szerszámnak csúfolt akármi nélkül is.

Egy a fontos, hogy a már meglévő kerti szerszámainkat, eszközeinket tartsuk becsben, pucoljuk, gondozzuk őket. Újak beszerzésekor pedig mindig maradjunk józanok.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...