2020.11.14. 14:44:10 6498 152

Arcduzzanattal ébredsz? - Ezek az okok állhatnak a háttérben a fogfájáson kívül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli ébredésünk után, sokunknak kicsit megduzzad az arca. Azonban, ha azt tapasztaljuk, hogy a duzzanat hirtelen jelentkezik és intenzívebb a megszokottnál, akkor az alábbi okok állhatnak a háttérben.

Fogorvosnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogorvosnál

Egy gyulladt fog

Nagyon tud fájni, igaz? A gyulladt és lyukas fog esetében a kórokozók eljutnak a gyökérhez is, ami nem csak erős fájdalmat okoz, hanem az arcunk megdagadásáért is felelős lehet. Azonban fájdalom nélkül is produkálhat arcduzzanatot a beteg fogunk. A félelmünket legyőzve, mindenképp érdemes fogorvoshoz fordulnunk.

Orrmelléküreg-gyulladás

Más néven az arcüreggyulladás egy egyszerű náthából is kialakulhat. Ebben az esetben az arcüregünk szövetei fertőződnek meg, és ennek okán begyulladnak, az üregben pedig váladék keletkezik. Ez az oda nem illő váladék nyomást gyakorol a szemüregünkre és bizony fejfájást, néha pedig feltűnő arcduzzanatot okoz. Általában a fertőzést vírus idézi elő.

Mellékvese túlműködés

A kortizol nevű stresszhormon túl termelődése - amely a vérnyomásunk és a vércukorszintünk szabályozásáért is felelős - Cushing-szindróma kialakulásához vezethet. Gyakori tünetei közé sorolható az érzékeny, sérülékeny bőr az intenzív szőrnövekedés és a hirtelen kikerekedett arc (holdvilágarc). Ha ilyet tapasztalsz, irány az orvos!

A fertőzéses kötőhártya-gyulladás

Az egyik legelterjedtebb betegségre akkor gyanakodhatunk, ha a duzzanat csak a szemkörnyékünkre korlátozódik. Ha a tünet mellé égő és viszkető érzés is párosul, akkor érdemes elmennünk egy szemész szakorvoshoz, ugyanis a betegséget vírus és baktérium is okozhatja.

Mumpsz vírus

Ugyan manapság már egyre ritkábban fordulhat elő ez a cseppfertőzéssel terjedő betegség, de akik nem kaptak rá védőoltást, és nem estek át korábban ezen a fertőzésen, könnyen lehetnek mumpszosok. Lázzal és izomfájdalommal járó betegség, továbbá a mindig jelentkező tünete az arc megdagadása. Jó hír, hogy spontán gyógyul, 1-2 héten belül elmúlik.

Forrás: womenshealthmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...