2023.06.07. 13:45:00 6431 227

Ápolt körmök secperc alatt: Így rakd fel helyesen az „öntapadós” műkörmöt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azon kevesek közé tartozom – legalábbis a környezetemben -, akinek természetes körmei vannak. Egyszer próbálkoztam épített műkörömmel, egyszer pedig géllakkal, amit az eredeti hosszúra növesztett körmeimre kentek fel, de mindegyik annyira elgyengítette a körmeimet, hogy lemondtam ezekről a díszekről. Azonban találtam egy instant megoldást!

Díszes műkörmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Díszes műkörmök

Annyira nem bírok türelmesen várakozni, hogy minden körömlakkozás után képes voltam belenyúlni a frissen festett lakkba. Ez sokkal dühítőbb, mint az a tény, hogy nálam ez első mosogatásig tart ki szépen egy lakkozás. Viszont én is azt szeretném, hogy különleges alkalmakon gyönyörű körmökkel jelenhessek meg, ezért beszereztem pár készlet „öntapadós” műkörömszettet.

Ezekben változatos szélességű, úgynevezett tipeket találni, és annyi a dolgunk vele, hogy ráméregetjük ezeket a körmeinkre, hogy megtalálhassuk azt a legjobb kombinációt, amely során a legjobban le tudjuk fedni ezekkel az általában előre díszített műkörmökkel a saját körmeinket.

Hol szerezheted be a felragasztható műkörmöket?

Egyszerűbb és kevésbé egyedi megoldásokat már a drogériák polcain is találhatunk, azonban online válogatva már sokkal többféle, ízlésünknek megfelelő variációra is rábukkanhatunk.

Hogyan érdemes feltenni az instant műkörmöket?

Nagyon fontos, hogy a felrakás előtt manikűrözzük meg a saját körmeinket, majd gondosan tisztítsuk meg azt a szennyeződésektől. Csak ezután állhatunk neki az alapozásnak:
Amennyiben van körömerősítős átlátszó körömlakkunk, használjuk azt! Ennek hiányában egy egyszerű fedőlakk is megteszi majd.
Miután az alapozónak használt réteg megszáradt, a tartósabb eredmény érdekében azt óvatosan meg kell reszelni egy kicsit. Hiszen ehhez fog majd kötődni a ragasztó, és milyen jó, hogy nem a saját körömfelületünkhöz, mert így könnyebb lesz majd leszedni a műkörmöt, ha már ráuntunk.

A ragasztás a műköröm fajtájától függően kétféleképpen is működhet:
Vannak olyan készletek, amelyekhez egy speciális kétoldalú ragasztót adnak. Ebben az esetben talán szerencsésebb a saját körmünkre ragasztani ezt, és erre nyomni rá a kiválasztott méretű tipet.
A másik megoldás a folyékony műkörömragasztó használata, amit érdemes csekély mennyiségben adagolni, hogy ne kenjük össze magunkat vele.
A ragasztáskor egy nagyon fontos feladatunk lesz, méghozzá az, hogy gondosan kiszorítsuk a levegőt a műköröm és a ragasztóréteg közül.
Innentől pedig már csak az a dolgunk, hogy ne nyúljunk vízbe addig, amíg a ragasztó rendesen meg nem köt.

Természetesen akad olyan tip-készlet, amelyik tovább formázható, ezt a felragasztás után is megtehetjük, pl. optimális hosszúságúra reszelés vagy további díszítés felrakása. A legtöbb ilyen műköröm többször használható, azonban ilyenkor alaposan tisztítsuk meg az előző réteg ragasztótól.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...