2015.07.29. 16:00:00 6820 146

Amit a lézeres szőrtelenítésről tudnod kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden nő gyűlöli a szőrtelenítést, így egészen biztos, hogy a legtöbbünk már eljátszott a lézeres szőrtelenítés gondolatával. Mielőtt azonban neki vágsz jó, ha ismered a procedúrát és azt, hogy kinek ajánlott és kinek nem. Ugyanis a lézeres szőrtelenítés nem jó mindenkinek, és nem jó minden testrészre.

Lézeres szőrtelenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lézeres szőrtelenítés

1. Ajánlott testrészek

Azokon a testrészeken, ahol a bőr vékonyabb, a szőr pedig erősebb, jól alkalmazható a lézeres szőrtelenítés. A láb, a kar, a hónalj és a bikinivonal ilyen terület, de a hátad és az állad már kevésbé jó felület ehhez a technikához. Állítólag jól használható a mellkason és a mellbimbó körül is, de orvossal csináltassuk, hiszen ezek nagyon érzékeny területek.

2. Több alkalom szükséges

Általában három alkalom elég ahhoz, hogy működjön a szőrtelenítés, de előfordulhat, hogy valakinek akár hat alkalomra is szüksége van. A lézer a szőrtüszőkben lévő őssejteket károsítja, és időbe telhet mire teljesen kiiktatja azokat. Szépen lassan ritkulnak a szőrszálak.

3. Nem ajánlott kreol és barna bőrű embereknek

A hagyományos lézeres szőrtelenítő eszközök a sötét pigmenteket elpusztítják, így ha a bőröd sötétebb, akkor megégetheti a lézer, mivel ezek világos bőrrel és sötét szőrrel működnek a legjobban. A szőke szőrszálak sem fognak például eltűnni. Létezik speciális típusú lézer (Nd:YAG), amit használhatnak a sötétebb bőrű emberek is, de mindenképpen kérjék ki szakember véleményét.

Tetoválással szintén nem ajánlott.

4. Csak ősszel és télen

Esetleg tavasszal. Mivel nagyon veszélyes, ha lebarnult a bőröd, az imént említett okokból kifolyólag.

5. Soha nem leszel teljesen szőrmentes

Ezért a borotvát ne dobd ki, de a kezelés előtt, illetve a kezelések között ne használd, mivel akkor nem lesz sötét pigment, amit a lézer megtalálhat.

6. Nagyon fájdalmas

Égető érzés és szaga is van, de hamar elmúlik. Kb. úgy képzeld el, mintha egy vastag befőttes gumit felmelegítenének, ráhúznának a lábadra, kifeszítenék és elengednék, majd megcsípné a bőrödet. Sokszor. Nagyon fájdalmas, erre jó, ha előre felkészülsz.

Forrás: allure.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...