2015.07.29. 16:00:00 6927 146

Amit a lézeres szőrtelenítésről tudnod kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden nő gyűlöli a szőrtelenítést, így egészen biztos, hogy a legtöbbünk már eljátszott a lézeres szőrtelenítés gondolatával. Mielőtt azonban neki vágsz jó, ha ismered a procedúrát és azt, hogy kinek ajánlott és kinek nem. Ugyanis a lézeres szőrtelenítés nem jó mindenkinek, és nem jó minden testrészre.

Lézeres szőrtelenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lézeres szőrtelenítés

1. Ajánlott testrészek

Azokon a testrészeken, ahol a bőr vékonyabb, a szőr pedig erősebb, jól alkalmazható a lézeres szőrtelenítés. A láb, a kar, a hónalj és a bikinivonal ilyen terület, de a hátad és az állad már kevésbé jó felület ehhez a technikához. Állítólag jól használható a mellkason és a mellbimbó körül is, de orvossal csináltassuk, hiszen ezek nagyon érzékeny területek.

2. Több alkalom szükséges

Általában három alkalom elég ahhoz, hogy működjön a szőrtelenítés, de előfordulhat, hogy valakinek akár hat alkalomra is szüksége van. A lézer a szőrtüszőkben lévő őssejteket károsítja, és időbe telhet mire teljesen kiiktatja azokat. Szépen lassan ritkulnak a szőrszálak.

3. Nem ajánlott kreol és barna bőrű embereknek

A hagyományos lézeres szőrtelenítő eszközök a sötét pigmenteket elpusztítják, így ha a bőröd sötétebb, akkor megégetheti a lézer, mivel ezek világos bőrrel és sötét szőrrel működnek a legjobban. A szőke szőrszálak sem fognak például eltűnni. Létezik speciális típusú lézer (Nd:YAG), amit használhatnak a sötétebb bőrű emberek is, de mindenképpen kérjék ki szakember véleményét.

Tetoválással szintén nem ajánlott.

4. Csak ősszel és télen

Esetleg tavasszal. Mivel nagyon veszélyes, ha lebarnult a bőröd, az imént említett okokból kifolyólag.

5. Soha nem leszel teljesen szőrmentes

Ezért a borotvát ne dobd ki, de a kezelés előtt, illetve a kezelések között ne használd, mivel akkor nem lesz sötét pigment, amit a lézer megtalálhat.

6. Nagyon fájdalmas

Égető érzés és szaga is van, de hamar elmúlik. Kb. úgy képzeld el, mintha egy vastag befőttes gumit felmelegítenének, ráhúznának a lábadra, kifeszítenék és elengednék, majd megcsípné a bőrödet. Sokszor. Nagyon fájdalmas, erre jó, ha előre felkészülsz.

Forrás: allure.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csodanövény az Aloe vera? + Hidratáló arcpakolás recept

Az Aloe vera az egyik legrégebben ismert (gyógy)növény, ami a hagyományos és modern gyógyászatban, valamint a szépségiparban ugyancsak kiemelt helyhez jutott. Vajon a „sivatag liliomaként” ismert Aloe, minek köszönheti mai napig kikoptathatatlannak tűnő popularitását?

Régi, ma is bevethető arcápolási praktikák

Sokan szeretjük lapozgatni a különféle tippeket és mindennap bevethető trükköket tartalmazó régi és új írásokat. Ezek között leltünk rá a Nőknek készült címmel ellátott, 1972-ben kiadott gyöngyszemre. Legfőképpen az a kíváncsiság vezérelt, hogy megkeressük a ma is életképes praktikákat és tanácsokat, melyekkel időt és energiát egyaránt spórolhatunk. Most a kozmetikai tanácsokból csemegézünk egy keveset, azt remélve, hogy mindannyian fellelünk jó néhány szimpatikus tanácsot, és kedvet kapunk egynéhány tipp életre léptetésére.

Hogyan gondolkodtak a különféle kultúrák a női mellről

A nők és jellegzetes anatómiájuk évszázadokon át ihlette meg a művészeket, akik alkotásaikban kifejezésre jutatták az ebben rejlő eleganciát, csodálatot és vágyat egyaránt. Mi most kulturális megközelítésbe helyezve kívánjuk körbejárni ezt a kérdést keresve a mögöttes jelentéseket, szimbólumokat. Ez utóbbiak közül kétségtelenül az anyaság szimbóluma jut az első helyre, amelyről már a történelem előtti időkből származó szobrok és ábrázolások ugyancsak tanúskodnak. De nézzük meg, hogy még milyen érdekességeket tárhat fel ez a korokon átívelő téma.