2019.09.02. 16:54:51 9692 311

Alkalmi bélyegen a Süsü, a sárkány szereplői
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta ünnepélyes keretek között hétfőn.

A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokk| MTI/Koszticsák Szilárd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokk| MTI/Koszticsák Szilárd

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában rendezett ünnepségen az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba a három bélyegképből álló, sorszámozott alkalmi bélyegblokkot.

Az eseményen Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója kiemelte: a példaértékű bábfilmsorozat egyike azoknak az alkotásoknak, amelyekre mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben büszkék lehetnek. Süsü generációkon átívelő értékteremtő és példamutató szerepe arra ösztönözte a közmédia vezetését, hogy felkérjék Csukás Istvánt, írja meg a zenés bábjáték következő részeit.

Mint hozzátette, Süsü megálmodója olyan mesét írt, amely a gyerekek mellett a felnőttek számára is hordoz mondanivalót. Az MTVA számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen nemes kezdeményezés résztvevője lehet - hangsúlyozta.

Süsü hangja, Bodrogi Gyula színművész az ünnepségen felidézte a szereppel kapcsolatos élményeit, mint mondta, a mai napig bárhová megy, bárhol szerepel, a hangja alapján Süsühöz kötik. A színművész megjegyezte: örömmel tölti el, hogy a népszerű sorozatnak lesz folytatása.

Forrai Péter, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a bélyeg maga a történelem, ha valami postabélyegre kerül, az bekerül a történelembe, így Süsü is a történelem része lett.

Mint mondta, a Magyar Posta a fiatalokhoz is szólni szeretne a mesehősöket bemutató bélyegekkel, terveik szerint jövőre folytatják a sorozatot.

A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei alapján, 60 ezer példányban készült el. A filatéliai bélyegkülönlegesség a főszereplőket sorakoztatja fel, középen a jószívű sárkány látható, mellette foglal helyet legfőbb segítője, a Királyfi a Királylánnyal és a Kiskirályfival, valamint az Öregkirállyal. Jobbján a Dadus, a Kancellár és a Sárkányfű árus látható. A boríték az udvar nyüzsgő életét jeleníti meg, a bélyegzőn pedig a tér közepén álló kútból fel-fel bukkanó, vizet köpő hal látható.

A beszédek után Papp Dániel és Forrai Péter alkalmi bélyegzővel látta el a bélyegkülönlegességeket.

A hétfői eseményen jelen volt Bodrogi Gyula mellett Takács Vera, a sorozat dramaturgja és Lévai Balázs, Lévai Sándor bábtervező fia.

A művészek az esemény végén aláírták a bélyeg alkalmi borítékját, amelyet a Magyar Posta a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsora számára ajánlott fel.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.