2022.03.10. 09:20:00 6323 226

Alakformálás nyakkivágással: A Bardot-stílus követendő!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te emlékszel még a Bridget Bardot által diktált divat egykori ikonikus darabjaira? Az időtlen és ízlésesen szexi stílus alapját a matrózcsíkok, a farmer és a nagy kalapok mellett a vállra csúsztatott, széles V-kivágással szabott blúzok és ruhák voltak. Ez utóbbiak azért is olyan emlékezetesek, mert a szabad vállak keskenyebb derekat kölcsönöznek az ilyen ruhát viselő hölgynek.

Ejtett vállú ruhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ejtett vállú ruhában

A Bardot-stílus eredete a viktoriánus korszakra vezethető vissza, amikor is a szabad nyakkivágás volt a divat középpontjában. Eugénie de Montijo francia császárnő, aki III. Napóleon felesége volt, udvartartásával gyakran pompázott ilyen ruhakölteményekben.
Ezt a típusú nyakkivágást azonban csak az 1950-es években nevezték el külön, miután Brigit Bardot az 1953-as Cannes-i Filmfesztiválon egy vörös, a vállat szabadon hagyó blúzban jelent meg. (Ehhez egy lezser A-vonalú farmerszoknyát párosított a modell-színésznő.)

Hogyan formálható a női alak Bardot-szabású ruházattal?

A vállakon mélyen szabott nyakkivágás nem csak a vállakat szélesíti ki, de kinyitja a dekoltázst is, ami az optikailag keskenyebb derék illúzióját kelti.
Az ilyen nyakkivágású ruha viselésekor, tovább trükközhetünk azzal, hogy alul egyre szélesedő szoknyarészt választunk, ezáltal még jobban megerősíthetjük a vágyott homokóra alakot, amely a sokak szemében a tökéletes női formát testesíti meg.
Ez a ruhastílus tökéletes, időtlen sziluettet hoz létre, ráadásul viselője kellemesen érzi magát benne, éppen ezért nem meglepő, hogy miért alapozott a kedvelt énekesnő, Adele is a Bardot- féle fazonra jellegzetes stílusa kialakításakor.

A váll nélküli stílus a sudár és kecses testforma illúzióját kelti, így tökéletes a viselet a teltebb alkatú vagy vastagabb fenékű, illetve a rövid derekú hölgyek számára. Megjelenésünkbe pedig az állógallérral kombinált nyakkivágással vihetjük bele a kellő drámaiságot.
Az ilyen típusú öltözködés akkor is roppant mód zseniális megoldás, ha nem születtünk szupermodell magassággal, mivel látszólag megnyújtja a testet.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...