2021.05.18. 09:00:00 8975 247

Akármekkora is a család, otthonunk mindig lehet fenntarthatóbb!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fenntartható szó sokakból vált ki ellenérzést, pedig az ilyesfajta élet nem egyenlő a nomád körülményekkel! A fenntarthatóságot maradéktalanul be lehet építeni a modern valóságba környezetünk védelmében és családunk egészségének megőrzése érdekében, de kényelmünk feladása nélkül.

Fenntartható otthonban való gondolkodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenntartható otthonban való gondolkodás

Fenntartható otthont az egyedülállóktól a nagycsaládosokig mindenki vezethet, ráadásul az élelmiszerektől kezdve a közüzemi szolgáltatásokig sok mindenen spórolhatunk közben. A pénzügyi és érzelmi helyzetünk javulása pedig folyton újabb lendületet adhat nekünk ahhoz, hogy a fenntarthatóság életünk alapvető pillérévé válhasson.

Mi tesz egy otthont fenntarthatóvá?

1. Hatékony energiafelhasználás

Ha le kell cserélni, gondolkodj energiatakarékos izzókban és energiatakarékos háztartási gépekben, amik ideálisak a hosszútávú megtakarításokhoz.
Spórolj a vízzel: fogmosáskor ne folyasd, kádfürdő helyett rövidebb zuhanyzás!

2. Alacsony szén-dioxid kibocsátás

A klímaváltozás elleni küzdelemben nagy előrelépés lenne a hulladékmentes felhasználás. Hasznosítsunk minél több dolgot újra fel! Javítsuk meg, ha azután még betölti a szerepét!
Mondjunk nemet az egyszer használatos műanyag és papírtermékekre!
Ha lehetőségünk van rá, komposztáljunk! Az efféle lábnyomunk úgy is csökkenthető, ha nem fogyasztunk túl. Az élelmiszerpazarlás mellett gondolj arra is, hogy inkább a hazait és ne a messziről ideutaztatott termékeket részesítsd előnyben.

3. Fenntartható életvitel

Ne vásároljunk meg felesleges tárgyakat! Az impulzus vásárlás kerülésének pénzügyi előnyei is lesznek ☺ A ruházkodás terén a következőképp tudsz változtatni: https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/hogyan-lehet-fenntarthatobb-az-oltozkodesed?referer=f8daae4788

Hogyan lehet még fenntarthatóbb az otthonunk?

  • Próbálj minél többet megvalósítani a fenntartható otthon 3 alapismérvéből!

  • Javíts a szigetelésen! Nem csupán a környezetünkre nézve hátrányos, de pénztárcánk is kárát látja a fűtési energia pazarlásának.

  • Használj több napenergiát! Ez egy hosszútávú nagyberuházás, ami idővel garantáltan olcsóbbá válik.

  • Ha áll rendelkezésre egy kisebb földterület (vagy erkély), gazdálkodj rajta! Próbálj az őshonos növényfajtákra szorítkozni!

  • Ételrendelés helyett alkoss! A friss ételek igényeinkhez igazíthatók és még élvezetesek is lesznek.

Forrás: www.womandailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...