2023.01.03. 17:25:00 8341 298

A zseniális méhpempő - De mitől más ez mint a méz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Böszörményi Gyula szavai szerint a méz nem más, mint tömény napsugár, sűrű cukor és kacagó szeretet, míg a lépes mézről azt tartják, hogy gyógyító erejű az emberi test számára. Ezek a méhészeti termékek évszázadok óta elérhetők az emberiség számára, szerencsére széles körben fogyasztják is ezeket. Azonban a méhpempő is joggal kér helyet magának!

Méhpempő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méhpempő

A mézről az átlagembereknek is elég széleskörű információi vannak, szeretjük sütéskor is használni ezt a csodás és természetes édesítőszerünket, amelyek a méhek ajándékai számunkra. Hazánkban a vegyes virágméz és a tiszta akácméz a legkedveltebb mézfajták. A méhpempőről azonban jóval ritkábban lehet hallani, annak ellenére, hogy számos pozitív egészségügyi előnnyel bír a fogyasztása.

Ismerd meg a méhpempőt!

A méznek és a méhpempőnek annyi köze van csupán egymáshoz, hogy mindegyiket a méhek létezésének köszönhetjük. Amíg a méz édes, addig a méhpempőnek meglehetősen keserű íze van, méghozzá azért, mert ez nem egy másik fajta virágporból előállított anyag!
A méhpempő nem más, mint a mézelő méhek gélszerű garatmirigy váladéka, amellyel a királynőt és életük korai szakaszában a lárvákat táplálják. Emiatt ez az anyag kevésbé gazdag cukorban, ellenben magas a fehérjetartalma.

A méhpempő egészségre gyakorolt főbb hatásai

A méhpempő valódi egészségügyi hatásait még nem igazolták kétséget kizáróan tudományos vizsgálatokkal, annak javallott alkalmazása inkább a népi megfigyeléseken és gyógyászaton alapul.
Emellett a mézzel kapcsolatos termékekre és a méhcsípésre allergiás egyének számára kerülendő az alkalmazása!

Immunerősítés, antibakteriális hatás

A mézhez hasonlóan a méhpempőnek is tulajdonítanak olyan hatást, amely ellenállóbbá teheti a szervezetünket bizonyos fertőzések és betegségek ellen.

Koleszterin- és vércukorszint csökkentése

A vércukorszint, valamint a rossz- és az összkoleszterin szint csökkentésében ugyancsak segítségünkben lehet a méhpempő.

A bőr gyulladásos problémáinak kezelése

A pattanások és a nyomukban maradó csúnya hegek helyett rugalmas és sima bőrt varázsolhat az érintettek számára a méhpempő, amilynek külsőleges és belsőleges használata egyaránt eredményes lehet.

Menopauza tüneteinek kezelése

A hormonális változások jól ismert tünetekkel járnak, amelyek komoly kellemetlenséget okozhatnak a nőknek. Azok a nők, akik méhpempőt napi szinten fogyasztottak méhpempőt arról számoltak be, hogy csökkent esetükben a szorongás mértéke, de a csontritkulás és a túlzott szőrnövekedés terén is javulást tapasztaltak.

Férfi és női termékenység javítása

Azt gyanítják, hogy a méhpempő olyan rendkívüli hatóanyagokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberi hormonháztartás az aktuálisan szükséges hormonokat állítsa elő, így akár a meddőség kezelésében is sikerrel járhat mindkét nem esetében.

A méhpempő egészségjavító célzattal történő alkalmazása előtt kérjük ki kezelőorvosunk véleményét!

Forrás: www.mezbarlang.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?