2015.03.07. 19:00:00 8607 230

A világ legdurvább rendőrautó flottája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán már mindenki látott legalább egyet a totál valószerűtlen, teljes rendőrségi matricázással és villogókkal ellátott szupersportkocsik közül, úgyhogy nem nagy meglepetés a tény: a világ összes létező helye közül talán Dubajban a legkevésbé tanácsos autós üldözésbe keveredni a rendőrökkel.

Dubaji rendőrautó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dubaji rendőrautó

Nemrégiben egy Lexus RC-F is bekerült a flottába, de a 477 lóerős V8-assal szerelt sportkupé majdhogynem csak szervizautónak jó az egészen hihetetlen összetételű társaságban. Ennek megfelelően nem is került bele az olajállam rendőrségének legutóbbi veretős videójába, amelyben a japán bosozokugengszterektől ismert stílusban, csoportosan, villódzva szántják fel az autópályát, miközben kétoldalt elmosódnak a felhőkarcolók.

A kispályás Lexus helyett szerepelnek viszont a videóban olyan rendőr(!)kocsik, mint a McLaren MP4-12C, Ferrari FF, a Mercedes SLS AMG, az Audi R8, a Nissan GT-R és – igen – a Bugatti Veyron. Ó, azért a 700 lóerős Lamborghini Aventadort se felejtsük el, bár az végül is nem akkora szám, Lamborghinikről a magyar rendőrségnek is van videója. De azért az nem úgy van, hogy ha valaki elnéz egy stoptáblát, akkor rögtön egy ilyen pöpec verdával teremnek ott a kopszok, és 1000 lóerővel visznek az őrszobára.

A kivagyi flottát nem éles bevetéseken, hanem kizárólag PR-célokra használják. Arra való, hogy növelje a rendőrség ismertségét és tekintélyét, meg hogy minél több embernek legyen kedve a jó fej rendőr bácsikkal fotózkodni.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...