2020.09.07. 17:59:38 11986 321

A tavaszi virágos kertről most kell gondoskodni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye, milyen szépek a tavaszi virágok? Nárcisz, tulipán, krókusz, gyöngyike, ibolya és a társaik. Nem, nem tévedtünk el az évszakok között, tudjuk, hogy most őszi rózsa és krizantém szezon van, de ha tavasszal tulipánokban és más színes virágokban szeretnénk gyönyörködni, akkor most kell elültetni a hagymákat.

Piros és fehér tulipán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Piros és fehér tulipán

Gyors tippekkel látunk most el titeket, ha jövőre nem akarjátok kihagyni a szép tavaszi virágokat.

Jelöld ki az ágyást!

Hova szeretnél ültetni? (Mindenképpen napos helyet válassz.) Milyen alakzatban és mekkora területre? (Légy kreatív! :)) Ha megvannak erre az alapvető kérdésekre a válaszok, akkor jelöld ki az ágyás területét, lazítsd fel a talajt. Távolítsd el a gyomokat, ásd egy kicsit fel az ágyásodat.

Válassz virághagymákat!

Menj el egy közeli kertészetbe vagy a virágpiacra, és vásárolj virághagymákat, vagy kérj a mamától. :) Csak ép és egészséges hagymákat válassz - ha válogathatsz. A puha, sérült hagymákat inkább hanyagold.

Ültesd el!

Az ágyásodban kb. 20 cm mélyre mehetnek a nárciszok, kb 10-15 cm mélyre a tulipánok és jácintok. A kis méretű hagymáknak maximum 10 cm mélység elegendő lesz. Jó, ha tudsz arra ügyelni, hogy a hagyma gyökeres fele lefelé nézzen, ahonnan hajtani fog, az meg felfelé, de nem tragédia, ha a végén sietősre kellett fognod..., megoldja a virág.

Az agyagos földet nem árt lazítani, keverni sima virágfölddel vagy akár homokkal. Öntöznöd most nem kell, mert attól csak berohadnak a virághagymák. Ez először majd tavasszal válik fontossá.

Kora novemberig elültetheted a virághagymákat, a tartós fagyok beálltáig. Nem kell attól tartanod, hogy megfagynak, hiszen ezek a hagymák igénylik a hideget. Egy vékonyka takarást tehetsz azért rájuk, ha keményebb fagyok várhatók.

Balkonládában is lehet!

A fenti tippeket betartva, balkonládába is kerülhetnek virághagymák, sima, általános virágföldet használj! Alulra érdemes homokot vagy kavicsot tenni, a cserép magassága pedig legyen akkora, hogy a hagyma gyökere ne érjen az aljához.

A tulipánról részletesen itt is olvashatsz>>

Sok sikert és szemet gyönyörködtető tavaszi kerteket kívánunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...