2023.02.21. 12:05:00 6136 261

A sapka nélkül töltött tél átka: Győzd le a korpát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor havazik, de nem kint, hanem a vállaidon látod a nyomát, az több mint kellemetlen. Az egy dolog, hogy a korpa nem szép látvány, de a fejbőrünk egy idő múlva akár viszketni is kezdhet. A problémát minden esetben kezelni kell, ha már megelőzni nem tudtuk!

Kabátra hullott korpa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kabátra hullott korpa

Télen-nyáron feladatunk ápolni a fejbőrünket is; ne merüljön ki a tudományunk a haj ápolásánál, mert a kezdetti, kisebb problémák időnként nagymértékű hajvesztésben is kicsúcsosodhat.

Nagyon fontos, hogy a hűvös időjárás beköszöntével ne menjünk ki akár csak egy kicsit is nyirkos hajjal, a fejbőrünk közelében akkor is szárítsunk rá hajszárítóval a hajunkra, ha annak rövidsége miatt amúgy azt nem tennénk.

Természetesen bizonyos frizurák nem igazán alkalmasak a sapka viselésére, de ehelyett kanyaríthatunk a fejünk köré egy-egy szélesebb sálat, esetleg egy szép kendőt. A férfiak pedig éljenek a kapucni adta lehetőségekkel.

Hogyan szüntethető meg a korpásodás?

Egyet szögezzünk le: a korpásodás gyakoribb hajmosással nem fog megszűnni! Sőt, csak rontunk vele a fejbőr állapotán! Vásárolhatunk erre a célra általában teafaolajos korpásodás elleni samponokat, és ajánlatos a hajmosás alkalmával jól meg is masszírozni a fejbőrt.
De az is fontos lehet, hogy a fűtés miatt kiszáradt levegőt párásítsuk, hiszen ez is közrejátszódhat abban, hogy a kellemetlen korpásodás kialakul.

Korpa elleni DIY készítmények

Az egyik legegyszerűbb megoldás, amit talán te is láthattál a nagymamádtól, egy olyan házi praktika, amit rögtön be lehet vetni a korpa megjelenésekor, hiszen a hozzá szükséges gyógynövény ott lapul a fűszerek között!

Babérleveles lemosó

Forralj fel egy liter vizet, majd szórj bele egy marék kicsit összemorzsolt babérlevelet. Hagyd a főzetet teljesen kihűlni, majd a babérlevelek eltávolítása után öblítsd le vele a hajas fejbőrt. Mielőtt az egész lefolyna a hajunkon keresztül, tekerjük fel a hajunkat és húzzunk egy zacskót vagy egy zuhanysapkát a fejünkre. Az egy órás hatóidő letelte után öblítsük ki a hajunkból.

Korpa elleni fejbőrápoló

Facsarjunk friss narancslevet és két evőkanálnyi mennyiséget keverjünk el belőle 4 evőkanál - kihűtött - zöld teához. Ezt a keveréket oszlassuk el a fejbőrünkön hajmosás előtt, és hagyjuk hatni bő negyedórán keresztül. Ezután mossuk meg a hajunkat a szokott módon, de a hagyományos sampon helyett most használjunk korpásodás ellen javasolt fajtát.

Forrás: www.stylecraze.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.