2023.04.12. 11:55:00 5659 219

A QR-kód diadalmenete: Mitől ilyen nagy durranás?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A QR-kód, azaz a mobilkód egy japán vállalat hivatalosan regisztrált védjegye, amely mégis nyílt szabványként, azaz az előírások betartásával ingyenesen felhasználható: A QR-kód egy keretbe ágyazott kétdimenziós pontkód, amely adathordozást tesz lehetővé. Na várjunk csak, ez így nagyon száraz lesz!

Fizetés QR-kóddal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fizetés QR-kóddal

A QR-kód világszintű hírnevét talán éppen a koronavírus járvány, és az ahhoz kapcsolódó green pass erősítette meg, hiszen a védettséget igazoló dokumentáción is ilyen kódok szerepeltek.
A kódok tartalmát feltárni képes leolvasókkal azonban nem csak a korlátozások ideje alatt lehetett találkozni, de már ugyancsak elterjedt eszközök a különböző rendezvényekre és előadásokra online vásárolt jeggyel történő beléptetésekor, a nagyobb mozik már jó ideje alkalmazzák ezt a technológiát.

Kis négyzetlap = sok-sok információ

Ha figyelmesen megnézed a korabeli plakátokat, akkor sok esetben felfedezheted rajtuk a QR-kódot, amit a mobiltelefonod kameráján keresztül beolvasva rengetegféle információhoz juthatunk, de általában az esemény honlapjára fog minket navigálni.
Nagyon sok étterem tér át digitális étlapra ennek segítségével, így nem kell a papír formátumú menü javításával bajlódni, ha változik az aktuális kínálat.

A QR-kód változatos területeken használható fel, például az ipar számos gyártási részét és a szállodaipar napi szintű feladatait szintúgy megkönnyítheti ez a hihetetlen fejlesztés.
Azonban nem csak adattárolóként, de üzenet hordozójaként is segítségünkre lehet, akár névjegykártyaként is funkcionálhat!

A legújabb felhasználási hullámként pedig az érintésmentes fizetés területét hódította meg a QR-kód:
Se készpénz, se bankkártya nem szükséges többé! Amennyiben mered a mobilfizetés lehetőségét alkalmazni, akkor bővítsd ki azt a QR-kód alkalmazásával! Ilyenkor a kód a fizetési tranzakció részleteit foglalja magában, és csupán csak egy gyors regisztráció szükséges a legtöbb szolgáltatónál ahhoz, hogy igénybe vehessük a fizetés ezen felajánlott formáját.

Te is szeretnél saját QR-kódot?

Ennél mi sem egyszerűbb! Személyes használatra a legegyszerűbb a következő weboldalt megnyitnod:
www.qr-kod.hu
Ismerkedj egy kicsit itt a témával, majd lépj szintet, és használd munkád során is ezt a trendi megoldást!
Az applikációk között rengetegféle QR-kód generátort találsz a mobilos áruházakban!
Olvasgasd el, melyiket milyen célra (vendéglátás, címkézés, hirdetés és egyéb marketing anyagok stb.) ajánlják, hogy a tevékenységedhez leginkább passzoló alkalmazást választhasd ki!

Nincs a telefonodban beépített QR-kódot olvasó szoftver? Sebaj, ilyet is telepíthetsz pár kattintás árán!

Forrás: hu.wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A minimalizált autóhasználat előnyei

A gépjármű tulajdonlás igényli a legtöbb anyagi ráfordítást a lakhatási költségek mellett. Noha a világjárványt követő időszakban figyelemre méltó módon megnövekedett az otthonról dolgozók száma, továbbra is elmondható, hogy a mindennapi élet ritmusa sokak esetében fenntartja az „autófüggőség” jelenségét. Mit nyerhetünk akkor, ha csökkentjük az autóhasználatot?

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.