2017.08.27. 18:00:39 11220 347

A nyár utolsó napjaira ismét melegszik az idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hidegfront nyomán hétfőn megszűnik a kánikula, de a nyár utolsó napjaira ismét visszatér a napsütéses, meleg idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő, és ott zápor, délnyugaton helyenként zivatar is várható. Többfelé élénk, helyenként, illetve zivatarok környezetében erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 24-30 fok között valószínű.

Kedden napos, száraz lesz az idő. A leghidegebb órákban általában 12-17 fok lehet, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet jellemzően 10-15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

A meteorológiai nyár utolsó napján, csütörtökön is túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szeptember elsején, pénteken is többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.