2022.03.15. 17:25:00 7992 291

A női lét keresztje: Így kezelhető a húgyúti fertőzés gyógynövénnyekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nők százai szenvednek rendszeresen ismétlődő és fájdalmas húgyúti fertőzésektől beleértve a hólyaghurutot, az urethritist és a vesefertőzéseket. A tüneteket a húgycsövön keresztül a húgyutakba jutó baktériumok okozzák. Mivel a nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, a baktériumok könnyebben elérik a hólyagot vagy a veséket, így könnyebben vezet a probléma fertőzéshez.

Húgyúti fájdalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húgyúti fájdalom

A húgyutak felső illetve alsó szakaszát érintő betegség velejárója, hogy a vizelettel nagy mennyiségű baktérium (ált. E. coli) is ürül. A behatolással járó szexuális együttlét, a várandóság, de a folyadékhiány ugyancsak ilyen fertőzéshez vezethet. Ez az állapot azonban az élet minden területét komolyan érintheti; a munkába járást, a kapcsolatteremtést, és a családtagok gondozásának képességét egyaránt.

25-ből 10 nő élete során legalább egyszer szembesül ezzel a kellemetlen egészségügyi problémával. Sajnálatos módon a húgyúti fertőzésben szenvedők közül minden 10. nőnél állandóan kiújul a betegség. (Ez annak a rovására is írható, hogy a háziorvosok ritkán rendelkeznek részletes ismeretekkel a nők speciális egészségügyi problémáiról, mint például a hüvelysorvadás és a menopauza.) Ha nem kezelik, a húgyúti fertőzés elfajulhat, és rendhagyó esetekben akár szeptikus sokkot vagy vese- illetve vesekörnyéki tályogot is okozhat.

A húgyúti fertőzések fajtái

A felső és az alsó húgyúti fertőzést a különböző tünetek alapján lehet megkülönböztetni egymástól. Míg az előbbivel láz, hidegrázás, medencetáji fájdalom, hasi érzékenység és étvágytalanság jár együtt, addig az utóbbit a vizelési zavarok (sürgető vagy gyakori inger), ágyéktáji és gáttáji fájdalom, valamint véres vizelet jellemez.

A húgyúti fertőzések (hólyaghurut) kezelése - gyógynövényekkel

A kórokozó kitenyésztését követő célzott antibiotikum-terápia a bevett orvosi gyakorlat. A vizeletürítést tilso visszatartani, éppen ellenkezőleg, bőséges folyadékfogyasztás javasolt!
A hólyaghurut kezelése kapcsán napjainkban már orvosi körökben is egyre elfogadottabb, hogy a kezdeti,enyhe tüneteket antibiutikumos kezelés helyett inkább gyógynövényes készítménnyel próbálják megszűntetni. A folyadékbevitel egy részét tehát gyógyfőzetek, pl. csalán és diólevél is jelenthetik:

Medveszőlőlevél

A húgyúti fertőtlenítő és vizelethajtó hatású gyógynövény a hólyaghurutért leggyakrabban felelős E. coli törzsek ellen tudományosan bizonyított hatással rendelkezik. különlegessége, hogy antibakteriális hatását kifejezetten a húgyutakban fejti ki - lúgosító étrend mellett.
Habár a levélből főzött gyógyteának általános vélekedés szerint rendkívül kellemetlen az íze, szerencsére patikai készítmény, azaz tabletta formájában is hozzálehet jutni.

Kamilla

A jól ismert gyógynövény gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, lázcsillapító és baktériumölő hatását hólyaghurut esetén is segítségül hívhatjuk.

Cickafarkfű

A cickafarkfű a gyulladáscsökkentés és a veseműködés szabályozása mellett antibakteriális hatása miatt is kedvelt. Hiába hallottál már a vérzéscsillapító tulajdonságáról, ha hólyaghurut esetén vérzést tapasztalnál, azonnal fordulj orvoshoz!

Körömvirág

A körömvirág azért lett az egyik legkedveltebb gyulladáscsökkentő gyógynövény, mert allergiás reakciót nagyon ritkán vált ki, ellentétben a kamillával vagy cickafarkfűvel.

Áfonya fajták

A vörös, a fekete és a tőzegáfonya segíthet megakadályozni, hogy a hólyaghurutot előidéző kórokozók a hólyag falához tapadjanak, szűnni nem akaró tüneteket okozva.

Amennyiben a gyógyteás kezelés hatására a panaszok nem enyhülnek rövid időn belül, feltétlen forduljunk orvoshoz!

Forrás:www.independent.co.uk,www.egeszsegkalauz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.