2014.05.10. 11:31:06 5675 11

A madarak és fák napján menj a szabadba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A madarak és fák napja.

Vörösbegyű kékmadár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbegyű kékmadár

Többségünknek iskolai kirándulások, vetélkedők, hátizsákos túrák jutnak eszébe erről a napról, gyerekként még nem sokat jelentett számukra.

Több mint 100 éve, 1902 óta tartják világszerte a párizsi madárvédelmi egyezmény alapján a Madarak és fák napját, amikor is a természettel való harmóniát ünnepeljük. Az ehhez fűződő első magyarországi rendezvény megszervezése Chernel István, híres ornitológus nevéhez fűződik.

Hivatalosan 1906 óta jeles nap, amikor is Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor kezdeményezésének és gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter által kibocsátott rendeletnek köszönhetően iskolai ünnepek szervezését írták elő minden év május 10-ére.

Szép időnk van ma, mindenki menjen ki a zöldbe!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.

Mikor mondhatod magad sikeresnek?

A siker fogalma köré a legtöbben az anyagiakban való gyarapodást gyűjtik. A siker azonban ennél jóval több. Szinte azt is mondhatnánk, hogy legalább annyiféle siker alternatíva és meghatározás létezik, ahány ember. Ekként lehet a siker személyre szabott. Figyelemre méltó azonban az angol novellista F. Forsyth definíciója, aki szerint a siker: elérni mindazt, amit az ember célul tűzött ki maga elé. Ez ugyanakkor nem szűkíthető le csupán csak a hírnévre, a vagyonra, a társadalmi státuszra. Sem nem tévesztendő össze az előbb felsoroltakkal.