2014.05.23. 08:12:33 8073 30

A legkeresettebb irodai foglalkozások Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarországon a munkanélküliség 10% alá esett, hosszú-hosszú évek óta először. Attól azért még nem kell félni, hogy a munkaadók versenyezni fognak a munkavállalókért, de van pár olyan szakma, ahol ez egyáltalán nem meglepő. Megpróbáltuk összegyűjteni, melyek általánosságban a legkeresettebb irodai szakmák.

Betanulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Betanulás

Legyél IT-s!

Az első hely évek óta az informatikusoké. Mindig szükség van a gépek, hálózatok üzemeltetésért felelős mérnökökre, főleg, ha az ember kiválóan ismer vállalatirányítási rendszereket, vagy jártas komplex rendszerek üzemeltetésében. Az ilyen szakemberek tudnak válogatni az állások között, számtalan helyre várják őket, magas fizetéssel.

A mérnökök sem keresnek kevesebbet

Magyarországon az összeszerelő ipar erősnek mondható, ezért szintén jól fizető állás a mérnököké, gondoljunk csak a nálunk működő autógyártókra. Persze a rosszmájúak mondhatják, hogy csak a németek összeszerelő munkásai vagyunk, de aki ilyen helyen jól dolgozik, az érzi a megbecsülést. Bár hozzá kell tenni, hogy a mérnökök kicsit ritkábban váltanak munkahelyet, mint az informatikusok, mivel adott területen belül a gyártó vállalkozások száma alacsonyabb.

Pénzügyes

Nem kell sokat magyarázni, még mindig nem fér el söralátéten egy magánszemély adóbevallása sem, a cégekre vonatkozó jogszabályok kuszasága pedig szinte átláthatatlan. Akinek csak kicsit is sikerül kiigazodni, máris sok helyre küldhet önéletrajzot. A pénzügyes, könyvelő állások szintén magas jövedelmet garantálnak, ráadásul minden cégnél szükség van munkájukra, tevékenységtől függetlenül.

Értékesítő, aki nem marketinges

A megfelelően dinamikus értékesítő kincs minden kereskedelmi cégnél. A korábban felsorolt munkákkal ellentétben ő az, aki produkálja a bevételt. Ezzel nem a korábbi munkákat degradáljuk, tudjuk, hogy azokban is lehet és van termelő tevékenység, de az értékesítő az, aki minden hónapban felmutatja a vezetők felé, mennyi bevételt produkált a cégnek. A teljesítményen alapuló bér határa a csillagos ég.

Igazából ezen pozíció lényege a kapcsolati tőke és a fellépés, ha mindkettő megvan, jönnek a jó eredmények, bármi is legyen az értékesített termék vagy szolgáltatás.

Asszisztens

Alacsony fizetés, túlóra, nem behatárolt munkakör - talán ezek a legfőbb jellemzők. Azonban egy kellően talpraesett, jó problémamegoldó képességgel rendelkező asszisztens nem sokáig marad a helyén: általában cégen belül továbbléphet, jó kiugrási lehetőség lehet. Éppen ezért ez a pozíció is gyakran bukkan fel az álláskereső rovatban.

Cikkünket folytatjuk!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A felnőttkori krónikus komolyság, ami felboríthatja az életed

A krónikus komolyság annak ellenére, hogy nem tartozik a pszichiátriailag diagnosztizált súlyos mentális rendellenességek körébe, mégis jelentős mértékben befolyásolhatja az érintettek jólétét és mindennapi tevékenységeit. Éppen ezért Dr. Seth J. Gillihan kognitív viselkedésterapeuta fontosnak tartotta, hogy beszéljen erről a sokakat érintő jelenségről.

Létezik „az” álommeló?

Fel tudod idézni, hogy kisgyermekkorodban milyen munkavégzés iránti vágy lebegett előtted? Milyen érzések keltek szárnyra ilyenkor leginkább? A gyermekkori munkával kapcsolatos elképzeléseinknek nem sok köze volt a valósághoz. Egy életérzést, egy általunk csodált életmódot, egy megmagyarázhatatlanul nagyra becsült jellemet próbáltuk keretbe helyezni. Ilyenkor nem sok elképzelésünk volt olyan elvontnak tűnő fogalmakról, mint a bevétel, a megélhetés, kiadások.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.