2021.05.27. 17:55:22 9184 234

A legfontosabb dolgok, amiket tudnod kell, ha felújítási támogatást igényelnél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felújításodhoz igénybe vennéd a 3 millió forintos állami támogatást? Akkor érdemes képben lenned a feltételekkel, hiszen sok apróság is szerepet játszik az igénylés sikerességében. Összegyűjtöttük a három legfontosabbat.

Mit, mennyiért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mit, mennyiért

Először is, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy a támogatás utólagosan téríti meg a felújítás költségeinek maximum felét, 3 millió forintig. Tehát, amikor nekifogunk a munkálatoknak, magunknak kell biztosítani a teljes összeget, és a támogatást csak az utolsó munkálatok befejezését és kifizetését követően vehetjük fel. Azonban a felújításra szánt összeg származhat akár hitelből is, bizonyos bankok kedvezményes hitelkonstrukciókkal is készültek a felújítási támogatást igénylők számára.

Mikor vagyunk jogosultak?

Ha legalább egy gyermeket nevelünk a felújítani kívánt ingatlanban. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy mind a gyermek, mind pedig az igénylő szülő állandó lakcímeként a felújítandó ingatlan kell, hogy szerepeljen a lakcímkártyán, legalább egy éve. Ha csupán tartózkodási helyként került megjelölésre, az sajnos nem elegendő. A jó hír, hogy a számlák gyűjtésével nem kell megvárni az egy év leteltét, csupán az igénylés dátumával. Egy éven belül vásárolt ingatlan felújításánál ez a kitétel nem él.

Mire igényelhetem a támogatást?

A felhasználási lehetőség igen sokrétű, igénybe vehetjük például víz-, gáz-, és elektromos hálózat kiépítéséhez vagy cseréjéhez, tetőcseréhez, klíma berendezés létesítéséhez, burkolatokhoz vagy kerítés építéséhez is, de akár a beépített bútorokat is finanszírozhatjuk az összegből. Ennek a listának tételesen érdemes utánanézni vásárlás előtt, hiszen sok minden, például kerítésen kívüli kocsibeálló, szabadon álló bútorok, épületbővítés és más tételek nem tartoznak a kedvezmény alá.

A támogatás aránya is fontos!

A Kincstár által kiutalható támogatásban a vállalkozási díj és az anyagköltség megoszlása 50-50% mértékben kell szerepeljen. Mivel a támogatás a felújítás teljes összegének felére igényelhető, és ennek az összegnek kell 50-50 százalékban megoszlania anyag és munkadíj között, így lényegében a számláink 25-25%-t kell figyelnünk az arányokat tekintve. Így például, ha a maximális összeget igényeljük, 6 millió forintos felújításnál legalább 1,5 millió forintnak kell lennie a vállalkozói díjnak, a maradék 4,5 millió pedig lehet anyagköltség, és ekkor megkaphatjuk a 3 millió forint támogatási összeget.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...