2016.12.27. 08:00:43 12826 314

A kutyák tappancsa egy igazi csoda!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A témaválasztás aktualitását leginkább az időjárás indokolja. Megosztunk néhány érdekességet a kutyák talpáról, és ami még fontosabb, annak ápolásáról. A téli időszakban ez különösen fontos!

Kutyamancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyamancs

4 lábujj a földön

A kutyusok talpát és lábujjainak a földre érő részét érdes, durva tapintású bőr fedi. Ez esetenként a kutya normál bőrénél 50-szer vastagabb, mégse gondoljuk azt, hogy nem szükséges védeni. A kutyák járás közben gyakorlatilag a lábujjaikra támaszkodnak, ezáltal a körmök is leérnek, így biztosítják a lehető legnagyobb stabilitást, illetve a csúszásmentes közlekedést. A bőr alatt zsírpárnák vannak, amely kiválóan szigetelést biztosít a hideg ellen.

Azonban ezek a tappancsok – a kezeinkhez hasonlóan – tele vannak idegvégződésekkel, tehát kiválóan érzik a talaj hőmérsékleti változásait, ám kevésbé érzékenyek rá (az előbb említett zsírpárnák miatt). Sajnos ugyanígy érzik a szúrós, éles tárgyak okozta sérüléseket is.

Téli teendők

A kutyusok maguk módján mindent megtettek annak érdekében, hogy mindig mellettünk legyenek. Fontos, hogy gondoskodjunk kedvenceinkről, hogy a séták télen is örömet okozzanak!

A kutyák talpa a számtalan idegvégződés miatt nagyon érzékeny. A jég, a hó, a homok vagy ezek keveréke könnyedén felhasíthatják, ami nagyon fájdalmas számukra. Séta közben figyeljünk arra, hogy a kutyus télen se sétáljon törött üvegeken, a frissen sózott járdákat is kerüljük, attól még a friss hó is jobb.

Séta után pedig nagyon fontos, hogy akkor is mossuk meg a kutyus lábát, ha a ráadott ruha miatt nem lett sáros, hiszen a sós latyak ugyanúgy csípi talpukat. Természetesen nem kell az egész kutyust megfürdetni, bőven elég az is, ha a bejárati ajtóba készítünk egy tálkát tiszta vízzel, valamint egy törölközőt, amivel szárazra törölhetjük kis kedvencünk lábait.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!