2019.03.01. 17:54:40 10462 300

A kutyabarát udvar 6 pontja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, akinek sosem nő be a feje lágya. Különösen igaz ez egy izgágább fajta négylábú társra. Emiatt az udvarra kijáró kutyusok környezetét mindig a gazdi felelőssége balesetmentessé varázsolni. A legjobb, ha ezeket a munkálatokat még azelőtt elvégezzük, mielőtt a kölyök megérkezne, de sosem késő kedvencünk biztonsága érdekében új lépéseket tenni.

Nyaralás kutyákkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás kutyákkal

Mi kell ahhoz, hogy kutyánk önfeledten bolondozhasson a hátsó udvaron? Csupán egy kis odafigyelés és rendszeres kullancs- és bolha elleni védelem szükséges:

1. Kerítés, kerítés, kerítés!

Akkor sem lehetünk teljesen nyugodtak egy elkerítetlen területen, amikor felügyeljük az állatot, mert kerítés híján szabad a ki és bejárás is. A gyengébb idegzetű vagy még idomítatlan kutyákat bármi megzavarhatja, vagy megriaszthatja. A kerítés legyen megfelelően sűrű rácsozatú, legyen elegendő magas, és ne lehessen alatta alagutat ásni. Azonban érdemes olyan részt hagyni, amin keresztül az állat kilát, így azonosítani tudja majd a hangok forrását, és kevesebbet fog ugatni.

2. Mérgező növények eltávolítása

A háziállatok számára veszélyes növényeket jobb biztonságos fajtájúakra cserélni. A mulcs helyett kavics vagy kéreg lehet a megoldás.

3. Ásósarok kialakítása

Ha nem szeretnénk feláldozni a virágágyásunkat és a konyhakertünket, akkor érdemes azokat elkeríteni és az udvar egyik sarkában egy ásósarkot kialakítani. Ez lehet a gyerek kiszuperált homokozója is, ha benedvesítjük a homokot.

4. Veszélyes anyagok elzárása

A túlontúl kíváncsi ebek gyakran megkóstolnak és megrágcsálnak nekik tetsző vagy ismeretlen dolgokat. A kerti szerszámokat, locsolócsövet, műtrágyát és növényvédő szereket érdemes elzárva tartani vagy magadra feltenni, hogy a kutya ne érhesse el.

5. Legyen hűsölési lehetőség!

A hirtelen betörő nyári melegben a kutyák hamar hőgutát kaphatnak. Ezt kivédendő érdemes kialakítani olyan részeket az udvaron, ahol a nap minden szakaszában találni árnyékot. Ide célszerű helyezni egy nagyobb itatótálat a folyadékpótlás érdekében. Szórakoztató hűsölési lehetőség lehet az állat számára egy kis vizes medence létesítése.

6. Sármentesítés

Megfelelő esővízelvezetés és talaj biztosításával megelőzhetők a sáros mancsok, ennek a lépésnek további hozadéka az is, hogy az udvarunk rendezett marad.

Forrás: dogster.com/lifestyle/dog-friendly-backyard

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában