2016.04.30. 13:54:48 12247 293

A kedvenc fehér póló mindig fehér lesz, ha így mosod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokáig nem vásároltam szívesen fehér holmit, mert úgy gondoltam, hogy nem igazán praktikus, és hogy nincs pénzem pótolgatni az összemosott fehér pólókat. Egy fehér farmer, vagy egy fehér ujjatlan ing, viszont meg kell hagyni, hogy nagyon is csinos tud lenni a megfelelő kiegészítőkkel. Szóval beadtam a derekam, de továbbra sem szeretném, hogy sárga legyen a kelme!

Fehér blúz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér blúz

A goodhousekeeping.com szerencsére pont összegyűjtött pár tippet, amelyeknek a segítségével állítólag a fehér, mindig fehér marad. Legalábbis tovább, mintha nem alkalmaznánk ezeket a megelőző lépéseket. No, lássuk, miből élünk.

1. Jobb, ha minden viselés után kimosod

Az izzadságfoltok és egyéb szennyeződések jobb, ha nem ivódnak bele annyira az anyagba, így a fehér holmikat tanácsos minden viselés után kimosni. A nyak és a hónalj a kényes pontok, itt sárgul meg legelőször az anyag. Érdemes kimosni, mielőtt egymásra rakódnak az anyagok.

2. A foltokat azonnal mosd ki!

Ha különböző, makacs foltokat sikerülne ejtened a ruhán, mint például kávé vagy ketchup, azt jobb ha a lehető leghamarabb kezeled egy folteltávolítóval, lehetőleg olyannal, ami fehér ruhákhoz való. Dörzsöld be vele, és hagyd 15 percig dolgozni a mosószert, majd mosd ki a szokásos módon.

3. Mindig válogasd ki a ruhákat!

A fehér ruhákat csak fehérekkel együtt mosd. Amin fekete csíkok vannak, már ne kerüljön bele, ha egy nagyobb színes minta van a ruhán, azt se. A világossárga és drapp ruhák sem tartoznak egy kategóriába a fehérekkel. :) Ez azért szükséges, mert már egy kicsi szín is szürkíthet fehér ruháidon, és a színeseken nem használhatsz fehérekhez való mosószert, mert erőteljesen fakulni fognak a színeik.

4. A mosószer legyen fehér ruhákhoz való!

Használj kifejezetten fehér ruhákhoz való mosószert, vagy esetleg mosószódát. Az sem baj, ha valamilyen fehérítőt mellé teszel, vagy fehér ruhákhoz ajánlott folteltávolítót, mosószer kiegészítőt.

5. Ne töltsd tele ruhákkal a mosógép dobját!

Az a helyzet, hogy a ruháknak a tisztuláshoz hely kell, még pedig azért, hogy megfelelően tudjanak körbe-körbe menni, illetve, hogy a mosószer minden darabhoz eljusson. Magyarán, ha még van egy kicsi hely a dobban, állj ellen a kísértésnek, és ne dobj még rá egy-két pólót vagy zokni, mondván, ez még befér, mivel ezzel súlyosan csökkented a tisztítás hatékonyságát.

6. A legmelegebb vízzel moss, amit még az anyag elvisel

Ha az össze ruha címkéjén az áll, hogy 40 fokon mosható, akkor nem kell 30 fokon mosni a biztonság kedvéért, mosd őket nyugodtan 40 fokon, semmi bajuk nem lesz! A magasabb hőmérséklet több szennyeződés eltávolítására képes, de azért ne mosd túl magas hőfokon sem, hiszen attól összemehetnek a ruhák.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.