2019.12.31. 16:22:54 6078 246

A karácsonyi ajándék visszaviteléről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évben aktuális és sok szó esik róla, mégis mind a mai napig tartják magukat makacs tévhitek az ajándékok visszavitelével kapcsolatban. Nézzük újra a legfontosabb kérdéseket!

Rossz ajándék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz ajándék

Visszavihetem az ajándékot karácsony után az üzletbe, ha mégsem tetszik?

Igen, mindenképpen érdemes egyeztetni az üzlettel, de fontos tudni, hogy amennyiben a termék nem hibás, nem köteles kicserélni vagy visszavásárolni.

De én úgy hallottam, hogy 3 napon belül kicseréltethetem?

Ez a szabály is csak a meghibásodás esetén érvényes! Arra az esetre vonatkozik, ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt. Ilyen esetben a vállalkozás nem hivatkozhat arra, hogy számára a csere aránytalan többletköltséget jelent például a javításhoz képest. Fontos, hogy meghibásodás esetén is csak akkor kötelező a csere, ha az a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Jó, de karácsonykor esélyem sincs 3 napon belül visszavinni! Tudok valamire hivatkozni?

A határidő 3 munkanapot jelent, így az ünnepek természetesen nem számítanak bele, de egyébként a karácsonyra sincs különleges előírás vagy kivétel, ha a terméket az üzletben vásároltuk.

Ez azt jelenti, hogy ha nincs olyan meghibásodás, ami miatt ne lehetne a terméket rendeltetésszerűen használni, akkor esélyem sincs?

Nem, nem jelenti azt. Nagyon sok üzlet önként vállalja, hogy meghatározott időn belül vissza lehet vinni az ajándékot, akár akkor is, ha egyébként tényleg csak arról van szó, hogy nem tetszik, vagy meggondoltuk magunkat. De ez önkéntes vállalás, így az üzlet feltételei szerint van rá mód. Másfelől az interneten vásárolt termékek esetén a kiszállítástól számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhatunk a szerződéstől. Ebben az esetben a visszaküldés költségei bennünket terhelnek, de teljesen hibátlan termék esetén is visszakapjuk a teljes vételárat.

Kinek kell intéznie a karácsonyi ajándék visszavitel kapcsán? A megajándékozottnak, vagy annak, aki vásárolta?

Meghibásodás esetén a jótállási jeggyel érvényesíthető az igény. Ez alól kivétel, ha jótállási jegyet nem adtak, de a blokkot, bizonylatot – számlát vagy nyugtát – be tudjuk mutatni. Ezt megteheti az ajándékozó és az ajándékozott is. Internetes vásárlás esetén a vásárlónak kell intéznie az elállást az átvételtől számított 14 napon belül.

Forrás: das.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...