2017.12.23. 17:10:49 13600 300

A jó példa meg a méz is ragadós! – Így tüntesd el a makacs mézfoltot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szezonja van a méznek, hiszen télen ki ne hörpölgetne el egy bögre forró teát, amit ezzel a természetes finomsággal ízesít. De szívesen rakunk ilyet a reggeli pirítósra is, és akad, aki a müzlijét is feldobja egy kis „ragaccsal”. És néha megesik, hogy egy-egy cseppecske kerül a szőnyegre, bútorra, asztalra, vagy a ruhánkra.

Finom méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom méz

És egyébként mindenhol, mindenben imádjuk a mézet, csak az utóbb említett helyeken nem. Mert a méz igen makacs foltot hagy maga után, amit csak elég nehezen lehet kivenni az adott anyagból. De talán ezek a trükkök majd segítenek!

Ami a lényeg!

Fontos, hogy mézes foltok esetén minél hamarabb cselekedj! Még akkor érdemes nekiugrani a foltnak, amíg nem száradt bele az anyagba, ilyenkor még a langyos víz sokat segíthet, sőt, általában el is tűnik a „mézpaca”. Ha beszáradt, akkor már nehezen ússzuk meg az anyag roncsolódása nélkül a folt eltávolítását!

Hallottál már a mosólúgról!

Ha igen, és ismered is ennek használatát, beáztathatod mosólúgos vízbe is a foltos textíliát. Ha kész, langyos vízzel alaposan öblítsd ki, majd mehet a mosógépbe!

Ha a pamutpulcsid annyira nem bírja a mézet!

Ha pamutanyagból szeretnéd kiszedni a mézfoltot, nedvesíts be langyos vízzel egy vattapamacsot és azzal itasd fel az anyagba tapadt mézet!

Lépésről lépésre!

Először is, csak semmi kétségbeesés! Keress egy szivacsot, vizezd be langyos vízzel, tegyél rá egy kis mosogatószert vagy folyékony mosószert, és dörgöld meg vele finoman a foltot. Ha kell, tegyél rá még vizet, vagy szert és dörgöld!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...