2017.06.16. 11:28:58 12805 304

A jégkrémes doboz 8x - Mire használd?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jégkrémes dobozokat érdemes eltenni, hiszen ki tudja mire lesz még jó egy ilyen jó kis doboz, igaz? Aztán eljön a pillanat, amikor már nem férünk el a megtartott dobozoktól. Ilyenkor dönthetünk úgy, hogy megszabadulunk tőlük, vagy befoghatjuk őket végre a háztartásban. Lássuk, hogyan?

Jégkrémes doboz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jégkrémes doboz

1. Használd a gyerekszobában

Ahol gyerek van, ott rögtön ezernyi felhasználási lehetőség is akad.

Kerülhet bele például:

  • Kisebb játékok
  • Legó
  • Gyurma (akár saját készítésű is)

Lehet belőle:

  • Edény a játékkonyhában
  • Játék a homokozóban

2. Használd a konyhában!

Itt is jó hasznát veszed a fagyis doboznak:

  • ételmaradékokhoz
  • ebédhordáshoz a munkahelyre
  • salátáknak
  • leves és egyéb maradékok lefagyasztásához

3. A hobbidhoz

A kézi munkához szükséges fonalak, gombok, anyagdarabok, megkezdett munkák, szalagok, cérnák stb. tárolását megoldhatod a fagyis dobozban.

4. Takarításhoz

A szükséges szivacsot, rongyot, kesztyűt stb. beleteheted, és a tárolásukhoz valamint a szobáról-szobára szállításukhoz is jól jöhet, így nem fogod százszor elmondani azt a mondatot, hogy “hol tettem le a rongyom?”

5. Fiókokba, szekrényekbe

A zsúfolt fiókok, szekrények rendszerezésében is segíthet. Ne felejtsd el felcímkézni a dobozokat, hogy tudd, hogy mit, hova tettél, és gyorsabban megtaláld. Erre a célra a szögletes darabok a legjobbak - helyspórolás céljából.

6. Ünnepekre

Ajándékcsomagoláshoz is felhasználhatod, esetleg húsvéti kosarat is készíthetsz belőle.

7. Otthoni irodában

A tollak, a kapcsok, a tűzőgép stb. tárolására tökéletes, ha nem a szépség az elsődleges, és olcsón meg akarod úszni.

8. A teraszon vagy a kertben

Az üres jégkrémes dobozba ültethetsz fűszernövényeket, palántákat, virágokat. Betakaríthatod a termést: szedhetsz bele gyümölcsöket, zöldségeket, sőt, egy estét nyugodtan benne is maradhatnak a hűtőszekrényben.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Elég volt a forróságból? – Hűtsd le magad filmekkel!

Imádjuk a nyarat, nem arról van szó, de azért jóból is megárt a sok! A forró napok testünket, lelkünket megterhelik, és már alig-alig van az a hideg ital, fagyi, vagy jégkrém mennyiség, amivel le tudnánk hűteni magunkat. És már a vízparton sem az igazi!