2016.04.29. 11:30:42 11443 319

A helyes öntözés titkai – Hasznos tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a biztonságot, tápanyagot biztosító földön kívül van még valami, ami fontos a növények számára, az a víz. Nyáron, a nagy melegben talán még nagyobb jelentősége van az öntözésnek, de ilyenkor tavasszal sem szabad elhanyagolnunk az életet adó víz pontos és rendszeres adagolását ifjú, vagy már idősebb növényeink számára.

Öntözés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öntözés

Sem a mennyiség, sem a rendszeresség nem elhanyagolható szempont.

Alapszabály: kevesebbszer, de alaposan!

Minden alkalommal, amikor öntözésre adjuk a fejünket, oda kell figyelnünk, hogy a növényre se túl sok, se túl kevés víz ne kerüljön. Mindkettő ártalmas lehet számára. A gyakoriságra is érdemes odafigyelni. Inkább kapjanak ritkábban inni a növényeink, de akkor legyünk alaposak és körültekintőek az „itatás” kapcsán. Ha egy alkalommal elegendő mennyiségű vizet adunk egy növény számára, akkor biztos, hogy a gyökerei is elegendő folyadékhoz jutnak. Ez sokkal jobb, mintha ritkábban öntöznénk és csak a növény felületére „lötykölnénk” a vizet.

Vigyázz a környezetedre!

És nem utolsó sorban: spórolj! Ha van rá lehetőséget, gyűjts esővizet és abból öntözd a kerted ékességeit!

Hogy el ne ússzon!

Mindenképpen szerelj az öntözőkanna végére egy öntözőrózsát! Ez mind a régi, mint a frissen elültetett növények szempontjából fontos. Így elkerülheted, hogy teljesen eláztasd a fiatal növényt körülvevő laza földet.

Vigyázat, párolgásveszély!

Habár az öntözővíz elpárolgását 100 %-ig nem tudjuk megakadályozni, azért csökkenthetjük az „elvesző” víz mennyiségét. A növények köré szórj egy takaróréteget mondjuk fűből, kéregből, szalmából. Ez nem csak a folyadék elpárolgását akadályozza meg, hanem a gyomnövények kinövését is. A „védőréteget” a nyár folyamán majd kicserélheted.

Forrás: garten.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.