2016.08.26. 17:38:12 16090 311

A folpack 3 trükk, amire szükséged van az egyszerűbb csomagoláshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rögtön azzal kezdeném, hogy nálunk gyakorlatilag soha nincsen itthon folpack, és ez nem véletlen! Egyszerűen utálom használni, mert nehéz leszedni a gurigáról, folyton rossz helyen szakad el, könnyen összegyűrődik, nem lehet szétszedni, az edényekre sem úgy tapad, ahogy kellene, és még sorolhatnám… Ha valaki azt mondaná nekem, hogy ez mind kiküszöbölhető néhány trükkel, akkor állandó vendég lenne. Nos, olvassunk csak tovább!

Folpack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Folpack

A fenti indokok miatt, nálunk az alufólia a sztár csomagoló anyag. Igaz, drágább, mint a társa, és talán kevésbé jó a frissen tartásban, a maradék elcsomagolásában, de azért megteszi. Most azonban találtam 3 olyan trükköt, amivel mindenképpen próbát fogok tenni, és ha sikerül a kísérlet, akkor talán a folpack is megvetheti a lábát a fiókunkban.

1. A dobozban a helye

Egy jóra való, minőségi folpack dobozát úgy tervezték meg, hogy egyrészt használni tudd a fólia elvágására, másrészt, hogy ezt kivitelezni tudd, a két végén valószínűleg találni fogsz egy-egy perforált részt, amit ha benyomsz, fixen, egy helyen fogja tartani a fóliádat. Így könnyebben tudsz letekerni a rollniról, és a recés végén a doboz el is vágja neked. Ha nem találsz ilyen perforált részt, vágj ki magadnak, és nyomd be a tekercs két végébe, hogy fixen maradjon.

2. A hűtőben a helye

Bármilyen furcsa is, a folpackot érdemes a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban tárolni, és így sokkal könnyebben kezelhető. Mivel hasonló anyag található benne, mint a zselatin, ezért a hidegben jobban megdermednek. Egyszerűbb lesz a végét megtalálni, és kevésbé fog gyűrődni a szakításkor. Ezt a tippet természetesen az előzővel kombinálhatod, így csuda élvezetes lesz a használata, és gyorsabban csomagolhatod el a tízórait a gyerekeknek, vagy teheted el a maradékot!

3. Amikor az edényre rákerül

Soha nem oda tapad, ahova szeretnéd, aztán meg összegyűrődik? Nos, van erre egy gyors megoldás. Vizezd be az ujjad, és húzd végig az edény külső peremén, ahol szeretnéd, hogy megtapadjon a folpackod. Ide fog ragadni rögvest!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Habkönnyű tojáslikőrös süti – Nyáresti beszélgetések tökéletes kiegészítője lesz!

Édességre vágysz, de nem akarsz túl sok időt a konyhában bíbelődni? Legyen gyorsan elkészíthető, de a kiadós is? Fel van adva a lecke, de megkíséreljük a lehetetlent, és adunk neked egy szívet melengető, gyorsan elkészíthető, mégis laktató sütit. Csődítsd össze a családot, barátokat, mert pikk és pakk, kész is lesz!