2015.08.29. 10:45:33 11640 240

A fantasztikus hármas - Így tisztítsd a redőnygurtnit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezen a nyáron bizony nagy szükség volt a lakás, ház különböző részeinek elsötétítésére, hogy a négy fal között megbújva kibírjuk a napokig tomboló hőséget. A folyamatos redőnyhúzogatás meglátszik a gurtnin is, már nem tündököl régi fényében! De van néhány tippünk, hogy varázsold újra újjá!

Redőny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Redőny

Nem is hinnéd, hogy a konyhában található, sütéshez, főzéshez használatos élelmiszerek, illetve a teljesen másra szánt tisztítószerek szinte csodákra képesek, ha a gurtnit kell megszabadítani a napok, hetek, hónapok óta rajta gyűlő kosztól.

Íme, a fantasztikus hármas, melyek segítségével újra ragyoghat a redőnygurtni!

1. A szőnyegtisztító

Fújd rá a problémás területekre a szőnyegtisztítót, egy kefe segítségével dolgozd bele az anyagba, majd hagyd hatni egy kicsit. Végül egy nedves ronggyal töröld át az egészet.

2. A sütőpor

Mondhatnánk, hogy már megint, vagy még mindig. Keverj el sütőport vízben, úgy, hogy pépes anyagot kapj. Vidd fel a „kenőcsöt” az elszíneződött részekre, egy kefe segítségével dolgozd bele az anyagba, és hagyd hatni kicsit. Ha megvan, ebben az esetben is töröld át vizes ruhával.

3. Az ecet

Ha a sütőpor elfogyott, vagy épp másra kell, akkor helyette ecetet is keverhetsz a vízhez. Itasd, illetve dörgöld át a keverékkel a gurtnit és láss csodát!:-)

+ 1 ötlet „lazaság” ellen

Hogy a gurtni sokáig feszes maradjon, és így sokáig tudd használni, tisztítás után dörzsöld át egy gyertyával. A viasz sokáig megőrzi a gurtni feszességét!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.