2015.08.29. 10:45:33 12268 241

A fantasztikus hármas - Így tisztítsd a redőnygurtnit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezen a nyáron bizony nagy szükség volt a lakás, ház különböző részeinek elsötétítésére, hogy a négy fal között megbújva kibírjuk a napokig tomboló hőséget. A folyamatos redőnyhúzogatás meglátszik a gurtnin is, már nem tündököl régi fényében! De van néhány tippünk, hogy varázsold újra újjá!

Redőny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Redőny

Nem is hinnéd, hogy a konyhában található, sütéshez, főzéshez használatos élelmiszerek, illetve a teljesen másra szánt tisztítószerek szinte csodákra képesek, ha a gurtnit kell megszabadítani a napok, hetek, hónapok óta rajta gyűlő kosztól.

Íme, a fantasztikus hármas, melyek segítségével újra ragyoghat a redőnygurtni!

1. A szőnyegtisztító

Fújd rá a problémás területekre a szőnyegtisztítót, egy kefe segítségével dolgozd bele az anyagba, majd hagyd hatni egy kicsit. Végül egy nedves ronggyal töröld át az egészet.

2. A sütőpor

Mondhatnánk, hogy már megint, vagy még mindig. Keverj el sütőport vízben, úgy, hogy pépes anyagot kapj. Vidd fel a „kenőcsöt” az elszíneződött részekre, egy kefe segítségével dolgozd bele az anyagba, és hagyd hatni kicsit. Ha megvan, ebben az esetben is töröld át vizes ruhával.

3. Az ecet

Ha a sütőpor elfogyott, vagy épp másra kell, akkor helyette ecetet is keverhetsz a vízhez. Itasd, illetve dörgöld át a keverékkel a gurtnit és láss csodát!:-)

+ 1 ötlet „lazaság” ellen

Hogy a gurtni sokáig feszes maradjon, és így sokáig tudd használni, tisztítás után dörzsöld át egy gyertyával. A viasz sokáig megőrzi a gurtni feszességét!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.