2021.07.06. 09:45:00 7087 173

A csók világnapja - Érdekességek a csókról és a puszilkodásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közvélekedés szerint egy fogászati társaság ötlete alapján kelt életre a július 6-i ünnepnap az Egyesült Királyságban, ahonnan idővel szépen el is terjedt. A csók az általános megfogalmazás szerint az érzelmek és a vágyak kifejezésére használatos viselkedési forma… de szerintünk ennél ez sokkal több!

Szerelmes csók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmes csók

Állítólag az első csókjára mindenki emlékszik. Nekem bizony erről ködös emlékeim vannak csupán, viszont azt időközben megtanultam, hogy a csókolózásnak komoly stresszcsökkentő szerepe lehet! Jöjjön is még pár érdekesség a csókról!

  • A csók kategóriájába nem csupán az ajkak érintkezése tartozik bele, ide értendő, az arcra puszi és a kézcsók is. Az igazi csók azonban szerelmesek között zajlik, ahol az ajkak játéka mellett a nyelvek is szerepet kaphatnak, ez a francia csók.

  • A szájra puszi sok helyen már csóknak számít, de a találkozáskor vagy éppen búcsúzáskor adott puszi (hol az arcra, hol a levegőbe cuppantva) sok kultúrában megtalálható.

  • A könnyed csók valójában egy bonyolult folyamat, ami 34 arcizom - köztük a száj körüli izom és rengeteg úgynevezett tartóizom segítségével kivitelezhető.

  • A csókolózás során olyan feronomok cserélődnek ki a két fél között, amelyek fontos élettani hatásokkal és információkkal bírnak, pl. az utódnemzés sikerességéről.

  • A csókolózás pozitívan hat egy sor testi reakcióra, kutatások bizonyították, hogy szintén pozitívan hathat a vérzsír/koleszterin szintjére. Továbbá egy sor olyan kémiai anyag szabadul fel, amelyek révén boldogságot érzünk és megemelkedik az energiaszintünk. ilyenek pl. a dopamin, az oxitocin és az adrenalin.

  • Azonban egy csók folyamán betegségek is átterjedhetnek egyik félről a másikra. Sőt, allergiás reakciók is felléphetnek, ha a partner nyála számunkra allergén anyagot hordoz a csók pillanatában!

  • Csókolózáskor csupán az emberek kb. 30 %-a fordítja el balra a fejét.

  • A csók, mint a tisztelet jele: A kézcsók hagyományosan főméltóságok gyűrűjének vagy a hölgyek kezének apró érintése (igazából ezt az állal kellene megtenni, nem az ajkakkal).

  • Egy maratoni (értsd napokig tartó és hitelesített) csókolózással bekerülhetünk a Guinness Világrekordok könyvébe.

A mai világnapot idén azonban még jobb az egészségügyi kockázatokat figyelembe véve korlátozottan ünnepelni valahol a nagy szeretet megnyilvánulások és a se puszi, se pá esete között félúton. Apropó! Te jobbra vagy balra fordítod a fejed?

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...