2016.11.23. 17:30:00 13494 379

9 gyakori alvási probléma és a megoldásuk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy rosszul átaludt vagy éppen álmatlanul töltött éjszaka tönkre teheti a következő napunkat. A leggyakoribb alvási problémáknak (mint például a horkolásnak, vagy a nehéz elalvásnak) azonban egytől-egyig van megoldása, csak ismerni kell a trükköt.

Alvás problémák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás problémák

A thisinsider.com egy tök jó táblázatba foglalta a gyakori alvási nehézségeket, és azok megoldását. Ezt szeretnénk most veletek megismertetni.

1. Ha nem tudsz elaludni

Felejtsd el a bárányszámolgatást! Ne igyál kávét lefekvés előtt pár órával, ne használj mobiltelefont és ne nézz tévét elalvás előtt kb. 1 órával és reggel vagy délután edz, hogy ne pörgessen fel túlságosan. Egy laza esti séta, viszont segíthet elaludni.

2. Horkolás

Oldalt fekvésben aludj, emeld meg a fejed egy magasabb párnával. Ne igyál lefekvés előtt alkoholt, esetleg öblítsd ki az orrüreget sós vizes oldattal vagy sós vizes orrsprayvel.

3. Nyakfájás

Találd meg a megfelelő párnát, és cseréld két évente, mielőtt még deformálódna. A nyakfájdalommal küzdőknek a keményebb, formázott párnák jobbak.

4. Ha nem alszol egyhuzamban

Az alkohol és a koffein befolyásolhatja az alvási ciklust, ezeket kerüld lefekvés előtt. A szoba hőmérséklete legyen 18-21 fokos – ideális hőmérséklet alváshoz, de mindenkinek más lesz, ami tényleg beválik.

5. Gyomorsav, reflux

Inkább a bal oldaladon aludj, és emeld magasra a fejed, használj több párnát. Lefekvés előtt ne edd tele magad, és ne egyél nehéz ételeket vacsorára. Keresd fel az orvosod!

6. Vállfájás

Ha fáj a vállad, akkor ne aludj az oldaladra feküdve. Ha csak az egyik oldal fáj, akkor maximum a másik oldalra fordulva feküdj, de a legjobb a hanyatt fekvés. Tégy a kezeid alá egy párnát, és öleld (hanyatt fekvésben). Ez tehermentesíti a vállízületeket.

7. Reggel nem bírsz felébredni

Győzödj meg róla, hogy elég időt hagysz-e az alvásra, este feküdj le mindig azonos időben, és reggel is mindig ugyanakkor kelj fel – hétvégén is! Ez segít kialakítani egy szokást, és könnyebben ébredhetsz.

8. Lábgörcsök

A masszázs, a meleg és a nyújtás segíthet a lábgörcs gyors oldásában. Megelőzheted magnézium szedéssel, mozgással, bőséges folyadékbevitellel, a láb felpolcolásával.

9. Hátfájás

Ha hason alszol, akkor tegyél egy párnát a combod alá. Ha háton alszol akkor a lábszárnál polcolj!

Forrás: thisisinsider.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...