2019.02.01. 16:36:54 8515 212

7 tipikus hiba, amelyet jobb elkerülni száraz sampon használatakor
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időhiányos nők egyik legjobb barátja a száraz sampon, ám csak akkor lesz életmentő a végeredmény, ha a terméket megfelelően használjuk. Pedig a száraz samponokat majdnem mindenféle hajhosszhoz és hajminőséghez használni lehet. Az eredményez kréta szerű vagy korpához hasonló hatást a hajon, ha a terméket helytelenül alkalmazzuk.

Hajfésülés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfésülés

Ne szegje kedvünket egy sikertelen próbálkozás! Manapság ugyanis már találunk külön vastag, vékony és különböző hajszínekre való színes száraz sampont is a polcokon. Válasszuk ki a hajtípusunknak megfelelő készítményt, és próbáljuk ki újra az alábbiak betartásával:

1. Ne permetezz túl közelről a fejbőrre!

A csomósodás meggátolandó legközelebb 3 centiméternyire szabad közel tenni a bőrünkhöz a szórófejet. Ha port használunk, ujjainkkal vigyük fel azt a fejbőrre.

2. Ne szórj túl sokat belőle a hajadra!

Könnyebb szükség szerint újabb rétegeket felvinni, mint a felesleget eltávolítani. A túl sok száraz sampon elszínezi a hajat, míg a megfelelő mennyiség elszínezés nélkül képes felszívni a felesleges zsírt.

3. Ne használd a fejbőr egész területén!

Legtöbbször elegendő csak a skalpunk kezelése a termékkel, mert az az alatti részen való alkalmazással csak merevvé tesszük azokat a hajszálakat, amelyek nem voltak zsírosak.

4. Mindig masszírozd be!

Akár a por, akár a szórófejes verziót részesíted előnyben, mindig masszírozd be azt az ujjbegyeiddel a hajtövek mentén a fejbőrbe. Ha kihagyod ezt a mozzanatot, a száraz sampon csak a hajszálakon fog megülni.

5. Csak a hajszínednek megfelelő színű száraz sampont használd!

Világos haj elsötétülő tövekkel? Sötét haj mattnak tűnő hajtővel? Egyik sem túl divatos és elegáns, de mindkettő hatás elkerülhető, ha a megfelelő fénytónusú kerül a bevásárlókosárba.

6. Ne várj azonnali eredményt!

A 2. pontban taglalt hibát akkor követjük el, amikor nem várjuk ki a hatóidőt. Miután bedörzsölted a szert, várj pár percet, mielőtt fésűvel a hajadnak esnél, vagy újabb réteget vinnél fel feleslegesen. Szakértők szerint a legjobb lefekvés előtt használni, hogy másnap reggelre felfrissülhessen a haj.

7. Ne használd túl gyakran a száraz sampont!

Két hajmosás között lehetőleg csak egyszer alkalmazzuk, mert a fejbőrön maradt maradék sampon eltömítheti a tüszőket, és a fejbőrnek nem lesz lehetősége lélegezni!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/hair/a33710/dry-shampoo-tips/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...