2015.03.11. 18:26:13 9049 195

5 tulajdonság, ami az okos és lusta embereket jó munkaerővé teszi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig a szorgalmasakra vadásztak a munkaerő piacon, de lehet, hogy eljött az okos és lusta emberek ideje... Hogy miért jó a vállalatnak egy ilyen munkaerő? Nos, lehet, hogy belőle lesz a legjobb vezető, teamleader vagy a menthetetlen helyzeteket gyorsan megoldó kulcsfigura!

Unatkozó irodista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Unatkozó irodista

Milyen kvalitásokkal rendelkeznek az okos, ám lusta emberek?

  1. Ezek az emberek jól kihasználják az időt arra, hogy alkossanak és, hogy új dolgokat találjanak ki, amitől esetleg lerövidülhetnek egyes munkafolyamatok. Általában nagyon kreatívak. Mielőtt nekilát egy feladatnak, átgondolja, hogy azt a legpraktikusabban csinálták-e eddig. Ha nem, akkor ki fog dolgozni valami egyszerűbbet.
  2. Mivel mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb módon szeretnék megoldani a feladatokat, ezért nagyon hatékonyak, sokkal jobban terhelhetőek, ha észre veszi a felettesük az üresjáratokat, és megfelelő, nagyobb kihívást jelentő feladatokkal látja el.
  3. Arra koncentrálnak, ami a legszükségesebb, és nem szöszmötölnek el a részletekkel. Ezért, ha egy projekt amiatt áll, mert a többiek elvesztek a részletekben, a legjobb, ha átpasszolják neki, rögtön tudni fogja, hogy mi a probléma méregfoga.
  4. Tudják, hogyan és kire passzolják le a munkát, hogyan adjanak feladatot, ezért jó vezetőkké válhatnak.
  5. Mivel nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent maguk csináljanak, ezért sokkal stresszmentesebbek, kevésbé ingerlékenyek, kellemesebb velük együtt dolgozni.

Nos, biztos, hogy a szorgalom visz mindent? A lustaságból is lehet előnyt kovácsolni, ha egy jó munkakörrel és jó emberismerettel rendelkező felettessel párosul. :)

Forrás: straighttogo.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...