2015.03.11. 18:26:13 9272 195

5 tulajdonság, ami az okos és lusta embereket jó munkaerővé teszi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig a szorgalmasakra vadásztak a munkaerő piacon, de lehet, hogy eljött az okos és lusta emberek ideje... Hogy miért jó a vállalatnak egy ilyen munkaerő? Nos, lehet, hogy belőle lesz a legjobb vezető, teamleader vagy a menthetetlen helyzeteket gyorsan megoldó kulcsfigura!

Unatkozó irodista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Unatkozó irodista

Milyen kvalitásokkal rendelkeznek az okos, ám lusta emberek?

  1. Ezek az emberek jól kihasználják az időt arra, hogy alkossanak és, hogy új dolgokat találjanak ki, amitől esetleg lerövidülhetnek egyes munkafolyamatok. Általában nagyon kreatívak. Mielőtt nekilát egy feladatnak, átgondolja, hogy azt a legpraktikusabban csinálták-e eddig. Ha nem, akkor ki fog dolgozni valami egyszerűbbet.
  2. Mivel mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb módon szeretnék megoldani a feladatokat, ezért nagyon hatékonyak, sokkal jobban terhelhetőek, ha észre veszi a felettesük az üresjáratokat, és megfelelő, nagyobb kihívást jelentő feladatokkal látja el.
  3. Arra koncentrálnak, ami a legszükségesebb, és nem szöszmötölnek el a részletekkel. Ezért, ha egy projekt amiatt áll, mert a többiek elvesztek a részletekben, a legjobb, ha átpasszolják neki, rögtön tudni fogja, hogy mi a probléma méregfoga.
  4. Tudják, hogyan és kire passzolják le a munkát, hogyan adjanak feladatot, ezért jó vezetőkké válhatnak.
  5. Mivel nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent maguk csináljanak, ezért sokkal stresszmentesebbek, kevésbé ingerlékenyek, kellemesebb velük együtt dolgozni.

Nos, biztos, hogy a szorgalom visz mindent? A lustaságból is lehet előnyt kovácsolni, ha egy jó munkakörrel és jó emberismerettel rendelkező felettessel párosul. :)

Forrás: straighttogo.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A minimalizált autóhasználat előnyei

A gépjármű tulajdonlás igényli a legtöbb anyagi ráfordítást a lakhatási költségek mellett. Noha a világjárványt követő időszakban figyelemre méltó módon megnövekedett az otthonról dolgozók száma, továbbra is elmondható, hogy a mindennapi élet ritmusa sokak esetében fenntartja az „autófüggőség” jelenségét. Mit nyerhetünk akkor, ha csökkentjük az autóhasználatot?

Beilleszthető a rövidnadrág az irodai dress code-ba? – 2+1 bizonyíték, hogy igen

A nyári hőségben sokan szívesen cserélnék az üzleti öltözéket valami kényelmesebbre, és ilyenkor felmerül a kérdés: lehet-e rövidnadrágot viselni az irodában? Amikor tombol a nyár, a hétköznapi és az irodai viselet közötti határvonal elmosódhat. Pedig a megfelelően kiválasztott rövidnadrág elegáns és kényelmes lehet egyszerre, így tökéletes választás a nyári napokra.

Mindennapi pénzügyeink és aggodalmaink

A pénzzel kapcsolatos szorongás a legtöbbek számára ismerős, hiszen ma kis túlzással elmondhatjuk: minden e körül a csere- és fizetőeszköz körül forog. Ettől válik függővé az élethelyzetünk, életminőségünk, egzisztenciánk, jól(l)étünk. Eleve a pénzhez való hozzáállásunk, az erről való gondolkodásunk kultúrafüggő. Ez utóbbi alátámasztására elegendő, ha felidézzük a mára klasszikussá formálódott meglátást, mely szerint: az angolok „csinálják”, a franciák „nyerik”, a magyarok pedig „keresik” a pénzt. Min változtathatunk?