2015.03.11. 18:26:13 8161 193

5 tulajdonság, ami az okos és lusta embereket jó munkaerővé teszi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig a szorgalmasakra vadásztak a munkaerő piacon, de lehet, hogy eljött az okos és lusta emberek ideje... Hogy miért jó a vállalatnak egy ilyen munkaerő? Nos, lehet, hogy belőle lesz a legjobb vezető, teamleader vagy a menthetetlen helyzeteket gyorsan megoldó kulcsfigura!

Unatkozó irodista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Unatkozó irodista

Milyen kvalitásokkal rendelkeznek az okos, ám lusta emberek?

  1. Ezek az emberek jól kihasználják az időt arra, hogy alkossanak és, hogy új dolgokat találjanak ki, amitől esetleg lerövidülhetnek egyes munkafolyamatok. Általában nagyon kreatívak. Mielőtt nekilát egy feladatnak, átgondolja, hogy azt a legpraktikusabban csinálták-e eddig. Ha nem, akkor ki fog dolgozni valami egyszerűbbet.
  2. Mivel mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb módon szeretnék megoldani a feladatokat, ezért nagyon hatékonyak, sokkal jobban terhelhetőek, ha észre veszi a felettesük az üresjáratokat, és megfelelő, nagyobb kihívást jelentő feladatokkal látja el.
  3. Arra koncentrálnak, ami a legszükségesebb, és nem szöszmötölnek el a részletekkel. Ezért, ha egy projekt amiatt áll, mert a többiek elvesztek a részletekben, a legjobb, ha átpasszolják neki, rögtön tudni fogja, hogy mi a probléma méregfoga.
  4. Tudják, hogyan és kire passzolják le a munkát, hogyan adjanak feladatot, ezért jó vezetőkké válhatnak.
  5. Mivel nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent maguk csináljanak, ezért sokkal stresszmentesebbek, kevésbé ingerlékenyek, kellemesebb velük együtt dolgozni.

Nos, biztos, hogy a szorgalom visz mindent? A lustaságból is lehet előnyt kovácsolni, ha egy jó munkakörrel és jó emberismerettel rendelkező felettessel párosul. :)

Forrás: straighttogo.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás?

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti. Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

Makacs emberek a láthatáron: Így lehet sikeresen kezelni őket!

Mialatt a makacsságot könnyen megbocsájtjuk a kisgyerekeknek, nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy felnőtt ember merő önzésből köti az ebet a karóhoz. Hamar elfogyhat a türelmünk, amikor az észérvek sem hatnak az illetőre. A makacsságnak azonban csak az szab gátat, ha nem hagyjuk eluralkodni.

Mi fán terem és miért ilyen fontos a "pénzügyi wellness"?

A munka és a magánélet egyensúlya, az öngondoskodás és a pozitív megerősítések mellett egy újabb remek trend terjed, ami nem más, mint a „pénzügyi wellness”! Valójában ez is az egyik fontos része az öngondoskodásnak, hiszen ezáltal érezhetjük magunkat felkészültnek a sokasodó pénzügyi válságok kezelésére is.