2021.09.01. 17:30:00 10286 276

5 ritka kutyafajta, amelyik felnőttként is ugyan olyan cuki, mint kölyökként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felnőttként is szinte kölyök méretű kutyafajták nagyon közkedveltek, mivel lakásban is tarthatók és utazni sem olyan nehéz velük. Ráadásul a legtöbb ilyen fajtának kifejlett korában is megmarad az az édes pofija, ami miatt kezdetben beleszerettünk.

Lhasa apso a réten - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lhasa apso a réten

A hazánkban is elterjedt, kis termetű kutyafajták közül biztosan ismersz te is néhányat: Az energikus és hűséges csivava, a nyomott orrú palotapincsi, a többféle magasságban is tenyésztett, ráadásul hipoallergén szőrű Yorkie és a mókás megjelenésű tacskók még mindig gyakorta keresett kutyafajták, habár egy időre kiütötték őket a dobogó felső fokairól a Bichon Bolognese és Havanese, a francia bulldog, no meg a Westie kutyusok.

Aki viszont szereti a ritkaságokat most jegyzetelhet! Az alábbi kutyafajták hazánkban jóval kevésbé elterjedtebbek, így egy kisebb fajta csoda kellene ahhoz, hogy kutyusunk egy fajtársával fusson össze a közeli kutyafuttatóban.

Alaszkai Klee Kai

Az északi fajták rajongó most biztosan felkapják a fejüket: Íme egy kutya, amelyik kifejlett példányként éppen olyan, mint egy husky kölyök! De vigyázat! A hihetetlenül okos kutya barátságáért nagyon meg kell küzdeni.

Kis olasz agár

Kiknek ajánlható ez a fajta? Azoknak, akinek tetszenek az elegáns megjelenésű kutyák. Rövid szőre és vidám természete miatt kiválóan alkalmassá teszi házi kedvencnek, ráadásul különösen engedelmes ez a legkisebb agár féle.

Lhasa Apso

Ez a fajta az elmúlt évtizedek alatt a tibeti paloták őrzését cserélte el a család védelmezőjének szerepéért. A játék kutyákhoz szinte megtévesztésig hasonlító kis szőrpamacsok bizony igencsak makacs jellemmel rendelkeznek. Cserébe éberségük és hűségük fog kárpótolni bennünket.

Pomerániai törpespicc

Pihe-puha forgószélként érkezik életünkbe az ilyen kölyök: amilyen pici, olyan aktív. Pehely súlyára tekintélyes szőrmennyiséggel erősít rá. Az ölebek királyaként is nevezett fajta azonban több betegségre lehet hajlamos, mint nagyobb társaik, erre jó felkészülni.

Yorkipoo

Ez a vicces nevű kutyus valóban Yorkie méretű és ugyanúgy hipoallergén, ugyanakkor épp olyan intelligens akár egy uszkár. Az Amerikában kitenyésztett, minősített fajta éppenséggel az előzőleg említett két kutya fajta keresztezéséből jött létre. A bájos és “beszédes” Yorkipoo szívesen elnyúlik a kanapén, de csak egy kiadós séta után.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...