2019.10.15. 16:19:48 10728 352

5 megnyugtató tea meghűlés ellen a nagyi polcáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A korábbi generációk tagjai gyógyteákkal felszerelkezve indultak neki a téli időszaknak. Nagyon jól tudták, hogy a forró folyadék megnyugtatja a torkot, amit néhány csepp természetes köhögéscsillapítóval, azaz mézzel tettek még hatékonyabbá.

Gyógytea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógytea

A teák legnagyobb gyógyító ereje a hidratáció. Természetesen cukrozatlan folyadékot inni nem csak nagy betegen kell! De, ha már elkapott minket a kellemetlen nyavalya, akkor a mézen kívül a friss citromlé is bevethető a jótékony gyógyteák mellé az extra C-vitamin érdekében. No de mik azok a főzetek, amelyekre dédanyáink is esküsznek?

1. Bodzafa:

Az áfonyánál is magasabb antioxidáns tartalmú sötét kis bogyók sikeresen csökkentik a meghűlés és az influenza súlyosságát és a betegség lefolyásának hosszát. Ráadásul a gyümölcsös tea íze is remek.

2. Borsmenta:

A benne lévő mentol enyhe érzéstelenítő hatása még a köhögést is csillapítja. A nagyikánk nem tudta a borsmenta hatékonyságának titkát, de a laboratóriumi tesztelések után mi már igen: jelentős antivirális és antimikrobiális aktivitással rendelkezik. Reméljük, hogy ezekből a tea útján minél több eljut az emberekhez is!

3. Echinacea:

Étrendkiegészítőként, tehát még a betegség kialakulása előtt, alkalmazva akár 58%-kal is csökkentheti a megfázás esélyét. A lila virág minden jóságát megszerezhetjük egy finom tea formájában.

4. Gyömbér:

A hányingert is eredményesen csillapító gyömbértea gyulladásgátló bioaktív összetevői révén nyugtatja a torkot. Aki nem szereti az ízét, az jobban jár, ha megbarátkozik vele.

5. Kamilla:

Az alvást megkönnyítő szárított virágok flavonoidjai rendkívül nyugtató hatásúak. Ezért a gyógyító alvás és a gyulladáscsökkentés ezt a fajta teát elkortyolgatva egyszerre garantálható.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...