2017.10.24. 15:06:03 10276 324

40 éves és kismama?- Koncentrálj a „kései” szülés előnyeire!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megosztó és sok vitát szülő téma a gyermekvállalás. A legtöbb nő találkozik környezeti nyomással és ilyen-olyan előjelű ítélkezéssel, ha szóba kerül, hogy mikor és hány gyermeket tervez. Azonban azt le kell szögeznünk, hogy minden nő (és párja) magánügye, hogy mikor akar gyermeket, vagy akar-e egyáltalán!

Újszülött - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött

Az egyéni döntést külső (pénzügyi, párkapcsolati) és belső (érzelmek és félelmek) tényezők befolyásolják, ám a legfontosabb, amit figyelembe kell venni az az egészség. Ha te 40 év környékén kirobbanó formában érzed magad, akkor miért is ne vállalkozhatnál a szülésre?

Mire figyelj oda?

Az érettebb nők, nemcsak lelki, de fizikai értelemben is felkészültebben várhatják első csöppségük megérkezését. Természetesen az alábbiak figyelembe vételével:

  1. Végeztesd el a megfelelő szűrővizsgálatokat!

- A hagyományos ultrahang és vérteszt helyett érdemesebb a NIPT, azaz a nem invazív prenatális teszt elvégeztetése. Megbízhatóbb eredményt ad. 2. Légy tisztában a veszélyekkel! - A fogantatás esetleg hosszabb időt is igénybe vehet. - Nagyobb az esélye pl. a vetélésnek, a császármetszésnek és a terhességi cukorbetegségnek.

(Tudtad? Ha az apa 40 év feletti, akkor az autizmus kialakulásának van kicsivel nagyobb esélye, mintha az apa 40 év alatti lenne!)

A 40 év feletti anyaság pozitívumai

Amennyiben az orvosaid is úgy ítélik meg, hogy jó esély van a nagy kockázatok elkerülésére, vesd bele magad a babavárásba, és koncentrálj a helyzeted előnyeire:

  • Azok a nők, akik 25 éves koruk felett szülnek először, nagyobb arányban érik meg a magasabb életkorokat, míg a nagyon fiatalon szülő társaik. Az ember élethosszát meghatározza, hogy céllal él-e. S mi lehet nagyobb cél a gyermekekről való gondoskodásnál?
  • Az érzelmi intelligenciád magasabb szinten áll, mint akár 15 évvel ezelőtt. Így az élet valós értékeit pontosabban fogod tudni közvetíteni a kisember számára.
  • A tapasztalásaid során kialakult mélyebb életszemléleted miatt bölcsebben tudsz elmagyarázni dolgokat, felkészültebben tudod kezelni a konfliktusokat.
  • Természetesen ez is inkább személyiségfüggő tényező, de az érettebb hölgyek már jóval türelmesebbek huszonéves önmaguknál. A türelem jócskán szükséges egy kisgyermek nevelésénél.
  • 35 év felett már biztosabb egzisztenciával és mélyebb önismerettel rendelkezel, mint fiatalabban, sőt önbizalmad is nagyobb. Ezek mind-mind előnyöddé válhatnak!
  • Több mindenkitől fogsz tudni tanácsot és segítséget kérni a közvetlen környezetedben, mintha te lennél a szülőség úttörője a társaságban.

Ne feledd: a játékhoz sosem leszel túl idős! Gondolj csak bele, milyen jókat játszottak veled a nagyszüleid is!

Forrás: gendiagnosztika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában