2014.12.08. 15:42:20 6579 36

4 egészségesnek hitt dolog, amire rákattanhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egyszer elkezded a rendszeres használatát ezeknek a dolgoknak, akkor hamarosan azon kaphatod magad, hogy nehéz abbahagyni őket. Egyre több szükséges belőlük, hogy ugyanazt a hatást elérjék, ezért túl sokszor nyúlsz a "szerhez", majd pontosan az ellenkezőjét éred el: a probléma rosszabb lesz.

Ajakbalzsam - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajakbalzsam

Nem a használatukkal van az alapvető probléma, hanem azzal, ha túl sokat illetve túl sokáig alkalmazod őket! Íme 4 dolog, amit nehéz abbahagyni:

Ajakbalzsam

Az ajakbalzsam hatással van az új hámsejtek kialakulásának az idejére, ami ahhoz vezet, hogy még tovább lesz szárazabb a bőr ott. Mivel ezt kellemetlennek érzed, még több szájbalzsamot kensz fel, ami rosszabbá teszi a helyzetet. A megoldás az, ha csak keveset használsz, és tényleg csak akkor, amikor nagyon szükséges. Alkalmanként kipróbálhatod a sheavajat is. Egyébként a legjobb, ha a szervezet természetes regenerációjára bízod ezt, és bőséges folyadékpótlással segíted.

Orrcsepp, orrspray

Erről én már az egyik ismerősömtől hallottam. Ő 8 hónapon keresztül használt egy bizonyos orrcseppet, ami nélkül úgy érezte, hogy levegőt venni sem tud. Végül a háziorvos írt neki fel egy "leszoktatós orrspray-t".

A vény nélkül kapható orrspray-k függőséget okozhatnak, ha huzamosabb ideig alkalmazzák őket, mivel egy idő után egyre több használatával lehet ugyanazt a hatást kiváltani. Amikor elhagynád a folyamatos csepegtetést vagy fújást, utána ugyanúgy el fog dugul az orrod, mint előtte. Tehát úgy érzed, folytatnod kell!

A megoldás az, ha 5 napnál tovább nem használsz ilyen cseppet vagy spray-t. Ha ezután is fennáll a probléma, akkor se alkalmazd tovább, mert könnyen úgy járhatsz, mint az említett ismerős. Menj el inkább a háziorvosodhoz, aki valószínűleg felír helyette egy szteroid tartalmú orrspray-t, ami nem okoz függőséget. Ha már rákattantál, akkor segít lejönni a szerről is... :)

Vibrátor

Igaz, azzal kapcsolatban még nem végeztek tudományos kutatásokat, hogy pszichológiai függőséget okoznak-e a szexjátékok, de azok a nők, akik vibrátort alkalmaztak, arról számoltak be, hogy természetes módon sokkal nehezebben érik el az orgazmust. A szexuálterapeuták szerint az ilyen függőségek leküzdésében segíthet az, ha csak alkalmanként használnak vibrátort, illetve, ha egy hosszabb szünetet tartanak.

Szemcsepp vörösödés ellen

Ezek a szemcseppek szűkítik az ereket és átmenetileg csökkentik a vörösséget, de nem szüntetik meg a probléma gyökerét. Sőt mi több, egy idő után állandósulhat a vörösség, és bármennyit csepegtethetsz, nem fog használni. 2-3 napnál tovább nem ajánlatos őket alkalmazni, tehát rendszeres használatra egyáltalán nem javasoltak.

Forrás: yahoo.com/health

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?