2019.03.05. 17:27:00 13734 381

4+1 szobanövény, melyet szinte lehetetlen „kicsinálni”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „zöld terápia”, ahogy gyakran emlegetik a kertészkedés tevékenységét, bizony sok türelmen és hosszú idő alatt megszerzett tudáson alapul. Azonban, aki velem együtt hadilábon áll még a szobanövények életben tartásával is, az se keseredjen neki! Már csak azért is dús és zöldellő (vagy valami csoda folytán virágzó) növények fogják ékesíteni a mi nappalinkat is! A titok, hogy megfelelő lakótársakat válasszunk magunknak a növényvilágból.

Pozsgafa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pozsgafa

A japán mesehős Tistou „zöld hüvelykujját” elirigyelve bármelyikünk képes zöld oázist létesíteni egy kis odafigyeléssel – emlékeztetők beállítása ???? – a kevésbé kényes fajták társításával. Az igénytelen jelzőtől sem kell megijedni, nem a szamárkóró kategóriából leszünk kénytelenek válogatni. A következő növények nemcsak könnyel kezelhetőek, de bizony még gyönyörűek is:

Díszspárga

A toleráns aszparágusz bolyhos kinézetének köszönhetően vidám, bohókás hangulatot visz a helyiségbe. Remekül alkalmazkodik a napfényes és a sötétebb fényviszonyokhoz, amennyiben sikerül nedvesen tartani a földjét.

Lantlevelű fikusz

A nagyméretű, hangszer alakú levelekkel rendelkező dísznövény értelemszerűen helyigényes, hogy teljes pompájában tündökölhessen. A legfontosabb tudnivaló, hogy a túlöntözést nem tolerálja, ezenkívül óvni kell a szélsőséges körülményektől, leginkább a huzattól.

Pénzlevelű pilea

A szívós, gyom jellegű növény, amely a kedves „palacsinta növény” becenevet is birtokolja, az árnyékosabb helyeket részesíti előnyben, heti öntözést igényel. A szárról letört kis ágacskák gyökereztetésével könnyen szaporítható. A barátság jelképeként vagy szerencsehozóként is ajándékozható!

Pozsgafa / majomfa

A pozsgás, szukkulens növény húsos leveleiben sokáig képes megtartani a vizet, de ne hagyd kiszáradni a gyökereit! Legmegfelelőbb számára a „kaktusz-föld”, azaz 50% virágföld – 50% kavicsos homok keveréke.

Ha hajlamos vagy túlöntözni a növényeidet, a kaspó helyett inkább csak alátétet tegyél alájuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...