2017.01.31. 22:22:17 6019 132

3 dimenziós nyomtató - tényleg elérhető áron
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A 3D nyomtatás néhány éve egyre inkább előtérbe kerül ipari felhasználásban, ami azért jó, mert így egyre olcsóbbá válik a technológia. Az indiegogo-n egy cég 70 000 dollárnyi kezdőtőkét gyűjt - már több is megvan - arra, hogy egy valóban otthoni, olcsó eszközt gyártson. Nem érdekel? Ennyiért fog!

(Kép: digitaltrends.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com (Kép: digitaltrends.com)

Egy olcsóbb mobil áráért

4-5 évvel ezelőtt voltam egy rendezvényen, ahol egy előadó még sok milliós eszközökkel készített, egyedileg gyártott - nyomtatott - dolgokat mutatott be. Mindenki ámulva nézte az olyan tárgyakat, amelyeket hagyományos módon nem lehetett volna létrehozni.

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már az egész készüléket egy alsó-középkategóriás mobil áráért, kb. 40 000 Ft-ért előrendelheted, ha fogékony vagy az újdonságokra.

Kicsi, de okos

Maga az eszköz az olcsóbb eljáráson alapul, azaz csak egy fajta anyagot használ fel, azt melegíti és abból vékony rétegeket épít. De ez tényleg igen kompakt méretben teszi, a készülék 8 x 8 x 8 cm-es kocka. Ezen a méreten belül tud gyártani, sajnos a kocsira új dísztárcsát még nem ezzel csinálsz. :)

Viszont használhatod bármilyen számítógéppel, sőt, mobilalkalmazás is jár hozzá, ahonnan számtalan előre elkészített 3 dimenziós tervet letölthetsz hozzá. Valamint ismeri a 3D-nyomtatásban elterjedt sablonokat, szóval kis internetes kereséssel szinte bárminek megtalálod a térbeli rajzát, amit akár el is készíttethesz.

Persze azért nem valószínű, hogy ezt a készüléket ipari szinten fogod tudni használni, de képzeld el, hogy eltörik a távirányító hátlapja... Vagy karácsonyra az ismerőseidnek egyedi, személyre szabott ajándékot adnál...

Amiért véleményem szerint igazán hasznos ez a "játékszer" az az, hogy elérhetővé tesz a gyerekeink számára olyan technológiákat, amelyeket megtanulva az életben nagyon is használható tudásra tesznek szert.

Nem szoktunk ilyet reklámozni, de itt akár elő is rendelheted.

Szerintem zseniális, megvan, mit kérek jövő karácsonyra! :)

Pocket Maker 3D nyomtató (kép: indiegogo.com)Pocket Maker 3D nyomtató (kép: indiegogo.com)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...