2023.09.14. 11:50:00 4791 177

2+1 pénztakarékos megoldás energiatakarékossághoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az energiahatékony intézkedések célja mindenkor az addigi energiafogyasztás csökkentése és az esetleges hőveszteség minimalizálása. Ezek révén hosszú távon csökkenthetjük a fűtési költségünket is akár. Az erre irányuló praktikákra ne legyintsünk! Felesleges apróságoknak tűnhetnek, mégis sokat jelentenek az energiapocsékolás elleni harcunkban.

Energiamegtakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Energiamegtakarítás

A leggazdaságosabban kivitelezhető energiahatékony megoldások mindig népszerűek és együttesen alkalmazva hozzák a legnagyobb pozitív hatást. Rajta, járjuk körbe az otthonunkat és bizonyosodjunk meg arról, hogy az alábbiaknak maradéktalanul megfelelünk!

Szigetelés A-tól Z-ig a fűtés jobb hatékonyságáért

Nyílászárók tömítése:

Az ablakok és ajtók réseinél fontos szempont, hogy hideg levegő ne törhessen be vagy a meleg levegő ne szökjön ki. Ha nincs lehetőség a régi nyílászárók hőszigeteltre cserélésére, akkor a jelentős energia- és költségmegtakarítás érdekében használjunk tömítéseket.

Ablaküvegek szigetelése:

Ha az otthonunk szigetelése nem teljeskörű, fontos, hogy legalább a fűtési időszakban rendszeresítsünk szigetelőanyaggal ellátott ablakfóliákat, mivel ezekkel meggátolhatjuk az ablaktáblákon keresztül jelentkező hőveszteséget.
Éjszakára mindenképpen húzzuk le a redőnyöket vagy húzzuk össze a sötétítő függönyöket is, hogy útját állhassuk az éjszakai hideg levegő beáramlásának. Napközben pedig, amennyiben nem ígérnek borús időjárást, hagyjuk, hogy a napfény szabadon be tudjon sütni a helyiségekbe, így nyerhetünk egy kis extra meleget.

Időzített és tevékenységhez igazított fűtés

A mostani okos megoldások már azt is lehetővé teszik, hogy időzítőt kapcsoljunk a fűtés vezérlésére. A fűtést akkor állítsuk kellemesen melegre, amikor otthon tartózkodik a család, és csökkentsük le a belső terek hőmérsékletét, amikor nem vagyunk otthon, valamint az alváshoz sem szükséges túl melegnek lennie.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek a fűtési energia tudatosabb felhasználásában, továbbá hozzájárulhatnak a környezettudatos fűtés kivitelezéséhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

A globalizáció nagyobb hatással van a mindennapi életünkre, mint gondolnánk

A globalizáció életünk minden aspektusának erőteljes meghatározójaként értelmezhető, ami olyan „természetesnek” és „normálisnak” gondolt dolgokban is érezteti a jelenlétét, mint egy avokádó vásárlása a helyi szupermarketben. Az országhatárokon azonban nem csupán termékek lépnek át, hanem különféle kulturális szokások is. Akkor mi is az a globalizáció voltaképpen, és miért nevezhetjük jelentőségteljesnek? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az alábbi sorokban.