2023.09.14. 11:50:00 3757 165

2+1 pénztakarékos megoldás energiatakarékossághoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az energiahatékony intézkedések célja mindenkor az addigi energiafogyasztás csökkentése és az esetleges hőveszteség minimalizálása. Ezek révén hosszú távon csökkenthetjük a fűtési költségünket is akár. Az erre irányuló praktikákra ne legyintsünk! Felesleges apróságoknak tűnhetnek, mégis sokat jelentenek az energiapocsékolás elleni harcunkban.

Energiamegtakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Energiamegtakarítás

A leggazdaságosabban kivitelezhető energiahatékony megoldások mindig népszerűek és együttesen alkalmazva hozzák a legnagyobb pozitív hatást. Rajta, járjuk körbe az otthonunkat és bizonyosodjunk meg arról, hogy az alábbiaknak maradéktalanul megfelelünk!

Szigetelés A-tól Z-ig a fűtés jobb hatékonyságáért

Nyílászárók tömítése:

Az ablakok és ajtók réseinél fontos szempont, hogy hideg levegő ne törhessen be vagy a meleg levegő ne szökjön ki. Ha nincs lehetőség a régi nyílászárók hőszigeteltre cserélésére, akkor a jelentős energia- és költségmegtakarítás érdekében használjunk tömítéseket.

Ablaküvegek szigetelése:

Ha az otthonunk szigetelése nem teljeskörű, fontos, hogy legalább a fűtési időszakban rendszeresítsünk szigetelőanyaggal ellátott ablakfóliákat, mivel ezekkel meggátolhatjuk az ablaktáblákon keresztül jelentkező hőveszteséget.
Éjszakára mindenképpen húzzuk le a redőnyöket vagy húzzuk össze a sötétítő függönyöket is, hogy útját állhassuk az éjszakai hideg levegő beáramlásának. Napközben pedig, amennyiben nem ígérnek borús időjárást, hagyjuk, hogy a napfény szabadon be tudjon sütni a helyiségekbe, így nyerhetünk egy kis extra meleget.

Időzített és tevékenységhez igazított fűtés

A mostani okos megoldások már azt is lehetővé teszik, hogy időzítőt kapcsoljunk a fűtés vezérlésére. A fűtést akkor állítsuk kellemesen melegre, amikor otthon tartózkodik a család, és csökkentsük le a belső terek hőmérsékletét, amikor nem vagyunk otthon, valamint az alváshoz sem szükséges túl melegnek lennie.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek a fűtési energia tudatosabb felhasználásában, továbbá hozzájárulhatnak a környezettudatos fűtés kivitelezéséhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...