2021.01.18. 13:17:57 9589 259

118 éves lett a világ legidősebb embere
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kane Tanaka január 2-án töltötte be a 118. életévét. A japán asszony abban az évben született, amikor Henry Ford megalapította az autógyártát, de ehhez az évhez köthető az Elektrokardiográfia (EKG) feltalálása is. Továbbá 1903-ban építették meg a Wright-fivérek az első, gyakorlatban is működő repülőgépet.

Idős hölgy úszómedencében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idős hölgy úszómedencében

A 118 éves japán asszony születésnapjáról a Guiness Világrekord szövetség is megemlékezett és egyik közösségi oldalukra kitettek egy képet Kane Tanakáról, amin a világ legidősebb emberének járó oklevelet tart a kezében. Japánban az asszony nemzeti kincsnek számít, ezért, ha minden jól alakul a 2021-es évre halasztott tokiói olimpián Kane viszi az olimpia lángját. A végső döntést az akkori állapota és az időjárás viszontagságai fogják meghatározni. Kane jelenleg idősek otthonában él és szerencsére a fizikai állapota is jó. Amennyiben, ha minden jól alakul ő lesz a történelem legidősebb fáklyavivője.

Kane Tanaka egészsége

A japán asszony koraszülött babaként jött a világra és az ápolónők táplálták anyatejjel, hogy életben maradjon. Az egészségi állapota korántsem volt mindig tökéletes. 35 évesen fertőződött meg a Paratyphoid lázzal, 45 évesen kezelték hasnyálmirigyrákkal, 76 évesen epekőműtéten esett át, 90 évesen szürkehályog műtétet végeztek el nála, 103 éves volt, amikor végbélrákot diagnosztizáltak nála. A japán asszony mindenből felépült.

A hosszú élet titka

Szerinte a hosszú élet titka a szerető család, a megfelelő mennyiségű alvás, az optimizmus, a jó ételek és a matematika gyakorlása. Hobbija a kalligráfia és a számtani feladatok megoldása. Kane-nek öt unokája és nyolc dédunokája van. 114 éves korában interjút készített vele a KBC, amelyben Kane Tanaka elmondta 120 éves koráig szeretne élni.

Kane második fia és felesége 2010-ben kiadták a „Jó és rossz időben, 107 éves” című könyvet, ami a japán asszony életét és annak történetét írja le.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...