2017.05.29. 14:28:39 11217 244

Beköltöztek! – Mivel lepjük meg őket?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy pár életében az összeköltözés, a közös élet megkezdése nagy mérföldkő mindkettejük életében. És valljuk be, a szülők életében is nagy változás, pláne, ha ez a lépés egyúttal azt is jelenti, hogy a gyermekük elköltözik otthonról. Az egyik szemük sír, a másik nevet…:-)

Összeköltözés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Összeköltözés

Egy apa, anya szívét boldogság önti el ilyenkor, hiszen látják, hogy gyermekük boldog, (remélhetőleg) megtalálta élete párját és elkezdik közös életüket. De egy kis szomorúság is vegyül ebbe az örömbe, hiszen a gyermek most már végleg kirepül a családi vészekből, már nem az ő pici fiuk/lányuk többé. (Vagyis dehogynem, de már nem úgy…:-))

De mégis, mit adjunk?

Az ember lánya ilyenkor aztán elkezdi törni a fejét, vajon mivel lephetné meg a frissen „összecuccolókat”. Persze, megkérdezi, mire van szükségük, ez egyértelmű, de azért valami meglepetést is szánna nekik. Akár a gyereked, akár a testvéred, akár a barátnőd, barátod, ismerősöd adja összeköltözésre a fejét, ezek közül az ötletek közül Te is válogathatsz kedvedre, vagyis kedvükre!:-)

Ami mindig bejön!

Készíts össze egy ajándékkosarat, benne az összeköltözők kedvenceivel. Lehet ebben egy üveg finom bor, az ünnepeltek kedvenc süteményei, finom szalámik, vagy szépségápolási termékek, esetleg a háztartáshoz szükséges apróbb készülékek.

Ha nagyot szeretnél!

Ha úgy gondolod, valami nagyba vágnád a fejszéd ajándékozáskor, és úgy gondolod, szívesen is vennék a „fészekrakók” ezt a meglepetést, ajándékozd meg őket egy nagyobb háztartási géppel. Mikró, esetleg mosó- vagy mosogatógép, robotgép, turmixgép, botmixer – ezek mind-mind hasznos részei lehetnek egy új háztartásnak. De persze mindenképpen kérdezd meg előtte, hogy mire lenne szüksége a párnak!

Vicces, hagyományos!

Az egyik legötletesebb ajándék, amit összeköltözésünkkor kaptunk a párommal, az egy csomag só és egy kifli (vagyis kenyér, tehát pékáru) volt. Bevallom, először csak néztünk furcsán, hogy akkor ezt most miért is, és hogy biztos nekünk szánják-e, de aztán kérdő tekintetünk hamar választ kapott. A só azért, hogy ne legyen sótlan a közös életünk, a kenyér (vagyis jelen esetben a kifli) pedig azt szimbolizálta, hogy mindig legyen elegendő étel az éléskamránkban.:-) Jópofa, egyszerű, ám mégis nagyszerű ötlet, ami akár még az utolsó utáni pillanatban is beszerezhető. Ha van, kedved, időd, áttöltheted egy díszesebb tasakba, dobozba is a sót, amit aztán felcímkézhetsz.

Legyen díszes!

Ha a pár szereti a szobanövényeket ápolgatni, gondozgatni, ajándékozd meg őket egy szép, különleges „virággal”. Az ápolásáról mindenképpen érdeklődj, és ha lehet, ne válassz túlságosan igényes növényt – az új lakásban még ismeretlenek a körülmények, és a frissen összeköltözőknek is új a helyzet, lehet, még nem az elsődleges egy növény ápolása. Ha úgy gondolod, valami kevésbé „ápolásigényes” dolgot ajándékoznál, valamilyen szép dekorációs tárgy is jó ötlet lehet. Arra azért ügyelj, hogy passzoljon a lakás, a bútorok stílusához!

Csináld magad!

Ha úgy gondolod, inkább valami igazán személyessel örvendeztetnéd meg a fiatalokat, készíthetsz magad is valamit! Legyen az egy finom sütemény, egy kedves, személyes üzenettel ellátott hűtőmágnes, a pár közös képeiből összeállított montázs, vagy közös fotókkal díszített naptár, esetleg a kedvenc családi receptek szépen összefűzve. Kedves, egyszerű, ám nagyon is értékes meglepetések ezek!

Ha végképp nincs semmi ötleted…

Esetleg híján vagy a kézügyességnek és /vagy időnek arra, hogy valami személyeset készíts, vásárolj, akkor mindig bevethető a levásárolható ajándékutalvány. Lehet ez háztartási eszközhöz tartozó, drogériában levásárolható, esetleg egy közös nyaraláshoz tartozó utalvány! Biztos bármelyiknek örülnének!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...