2023.09.26. 17:15:00 9905 292

Nagy őszi receptajánló 1: Íme a szezon kedvenc főételei!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi ételek ízeit csupán az őszi ételek vibráló színei tudják felülmúlni, nem igaz? Mielőtt belecsapunk a gesztenyepürébe, lakjunk púpra az őszi időszak legjellegzetesebb ételeiből! Csapjuk hát fel a virtuális receptfüzetünk lapjait, és állítsuk össze az évszak legkirályibb menüjét!

Sült csirke őszi köntösben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirke őszi köntösben

Elő a legfrissebb asztaldísszel és az avar színeiben pompázó szalvétákkal! Adjuk be bátran a derekunkat az elsőre furcsának tűnő párosításoknak, és csapjunk egy fenséges őszi lakomát!

Nem is húzom tovább az idejét annak, aki jobban szereti a kész megoldásokat: Íme, egy teljes menüsor a legnépszerűbb őszi fogásokból!

Gesztenyével főtt finomságok

A gesztenye még mindig sütve a legkelendőbb, pedig desszertnek is beillő levesként, vagy egy hagyományos köret modernizálójaként ugyancsak érdemes gondolnunk rá.

Sütőtökből készült ételek

A sütőtökből készült levesek már elterjedtebbek a gesztenyéből készülteknél, de még ezen is tudunk csavarni, ha más népek konyhájával vegyítjük az ősz legharsányabb zöldségét. A sütőtök ugyanis még mexikói ihletésű levesbe is beleillik.

Főételként készíthetünk belőle egy különleges gnocchit, de a magyarok kedvenc konyhai eljárása – a panírozás is jól áll a töknek. A rántott sütőtökhöz, a sütőtök igazi rajongói cseréljék ki a püréből a gesztenyét tökre! A sütőtökös köret receptje itt található.
Ha könnyebb formában dolgoznánk fel a maradék sütőtököt, készítsünk belőle őszies hummuszt!

Sütőtökös sorunkat egy kakukktojással zárnám, mivel még egy narancssárga ételnek is helye van az étkezőasztalunknak. Ez pedig nem más, mint a sárgarépa, méghozzá krémes leves formájában!

Hús hátán hús

A magyar gasztronómia egyik legjelesebb eseménye a Márton nap, amely senkit sem hagy hidegen, főleg a feldolgozott szárnyasokat – kivéve, ha pástétom készül belőlük. Egy szó, mint száz, ez az ősz sem telhet el libacomb, de azokra is gondoltunk, akik inkább a vörös húsok felé húznak. A sertéssült mellé is kiválóan passzol a lilakáposzta! Próbáld ki!
Őszies sültek receptjeit itt találhatsz még, hogy fenntarthasd az egyensúlyt a tápanyagdús zöldségek és a fehérjedús húsok között. Ha pedig kissé nagyobb adagot sikerülne készíteni, mint amennyi rögtön elfogy, húsos pizzatekercs formájában új életet adhatsz a sültnek.

…és végül az elmaradhatatlan C-vitamin, mivel nem csak finomat, de egészségeset is ennünk kell, hogy meg tudjuk támogatni immunrendszerünk maximális védelmét. A savanyú káposzta ugyanúgy elengedhetetlen étele az elkövetkezendő hónapoknak, mint a sütőtök!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...