2017.07.18. 22:24:38 7752 203

Vizes vb - Tizenkilenc gólos női pólós siker a franciák ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tizenkilenc góllal győzött a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a hazai rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

Antal Dóra, Illés Anna és Bujka Barbara (b-j) a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen. | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Antal Dóra, Illés Anna és Bujka Barbara (b-j) a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen. | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar együttestől második csoportmeccsén - a japánok felett aratott 20-11-es győzelem után - újabb nagy különbségű sikert várt a piros-fehér-zöld színekért szorítók tábora, már csak azért is, mert a keddi ellenfelet a magyar csapatnál jóval alacsonyabban jegyzik. Így csak a gólkülönbség lehetett kérdés, az viszont ösztökélő szempont volt Bíró Attila szövetségi kapitány válogatottja számára, hogy a négyes másik kiemelkedő tagjánál, a holland csapatnál jobban verje meg a franciákat a csoportelsőségről határozó csütörtök esti összecsapás előtt.

A feladat teljesítése irányában már az első negyed legelején tett a gárda: miután a ráúszásnál a vb-újonc Szilágyi Dorottya elhozta a labdát, az első magyar támadás látványos lezárásaként a csapatkapitány Keszthelyi Rita a hálóba lőtt. Ugyanő duplázott röviddel később, majd Takács Orsolya és Antal Dóra következett, így kevesebb, mint négy perc elteltével már 4-0-ra vezetett a hazai együttes. S jött rögvest az ötödik és hatodik találat is, előbbi a triplázó Keszthelyi, utóbbi a centerposztról eredményes Tóth Ildikó jóvoltából, majd pedig Szilágyi bombájával lett 7-0 az első nyolc perc.

A második negyedben sem állt le a magyar gólgyártás, mert miután büntetőből szépítettek a franciák, előbb Illés Anna zúdította a kapuba a labdát, majd ugyanígy tett Czigány Dóra, Csabai Dóra és Bujka Barbara is. Utóbbi másodszor is megvillant, a 12-2-es részeredmény pedig az addigi talán legnagyobb üdvrivalgásra késztette a Hajós uszoda mintegy hatezres nézőseregét. A folytatásban Czigány is duplázott, majd a nagyszünet előtt még a világbajnoki újonc, Gurisatti Gréta is betalált (14-2).

A harmadik játékrészben sem vett vissza a lendületből a Bíró-csapat. Nyitásképpen Tóth centerezett úgy, ahogy kell, Takács közelről, Szilágyi messzebbről célzott pontosan, Szücs Gabriella találata pedig nemcsak a 18-4-es hazai vezetést jelentette, hanem azt is, hogy a magyar csapatból minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. Bujka harmadik találata után Antal következett, amire váratlanul érdemi válasz érkezett, így 20-5-re módosult az állás.

A már korábban macska-egér harccá lényegült mérkőzésen a befejező negyedben Bujka negyedszer is hibátlanul lőtt (21-5), példáját - már az utolsó percben - követte Keszthelyi Rita, végül pedig a harmadszor és negyedszer is eredményes Antal alakította ki a 24-5-ös végeredményt.

A 19 gólos siker azt jelenti, hogy - ha a japánok legyőzik a franciákat - a csütörtöki magyar-holland összecsapáson a Bíró-alakulatnak nyernie kell a csoportelsőség megszerzéséhez, francia diadal esetén viszont ehhez a döntetlen is elegendő. A kvartett első helye automatikusan negyeddöntős részvételt ér.

"Alapvetően tetszett, amit láttam, jól játszottak a lányok, ennyi hiba, amit elkövettünk, még belefér - értékelt Bíró Attila. - Természetesen egészen más meccs lesz a hollandok elleni, ahol - mivel szerintem a japánok megverik a franciákat - nekünk győznünk kell a csoportelsőséghez. Nyilván nehéz lesz, az a mérkőzés teljesen háromesélyes, nem lehet prognosztizálni a végeredményt."

"A mai meccsről annyit tudok mondani, hogy jól támadtunk és jól is védekeztünk - összegzett Keszthelyi Rita csapatkapitány. - A közönség most is fantasztikus volt, egy életre szóló élményt kaptunk."

A hollandokra kitérve azt mondta, arra számít, hogy ők is úgy fognak játszani, "mint akik vért ittak".

"De nyerni akarunk..." - hangsúlyozta.

A csoport korábbi mérkőzésén:

Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (44-16), 2. Hollandia 4 (37-10), 3. Japán 0 (19-40), 4. Franciaország 0 (7-41)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...