2016.05.17. 12:27:15 8567 221

Vizes Eb - Hosszú arany-, Jakabos bronzérmes 400 méter vegyesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú Katinka arany- Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett 400 méter vegyesen a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszódöntőinek hétfői nyitányán.

Az aranyérmes Hosszú Katinka (b) és a bronzérmes Jakabos Zsuzsanna. | MTI Fotó: Kovács Anikó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az aranyérmes Hosszú Katinka (b) és a bronzérmes Jakabos Zsuzsanna. | MTI Fotó: Kovács Anikó

A szám világbajnoka pillangón még "csak" szűk egy másodperccel lépett el az ekkor még második helyen álló Jakabostól, majd háton elképesztő előnyre tett szert. Innentől kezdve Hosszú már csak az órával versenyzett, s végül 4:30.90 perces idővel csapott célba. Jakabost mellen előzte meg a brit Hannah Miley, a bronzérme azonban nem forgott veszélyben, 4:38.39-cel zárt.

Hosszú pályafutása kilencedik egyéni nagymedencés Európa-bajnoki címét szerezte, ezzel beérte a magyar örökrangsorban a nőknél élen álló Egerszegi Krisztinát.

"Csodálatos három és fél év van mögöttem, élveztem az utazás minden pillanatát. Ez a mai nap tényleg arról is szólt, hogy a rossz emlékek végleg törlődjenek ebben az uszodában - és ez ma sikerült. Az Európa-bajnokságon nincs rajtam semmi nyomás, kifejezettem ez az érzésem, hogy csupán az a dolgom, hogy élvezzem ezt a versenyt" - idézte Hosszút a Magyar Úszó Szövetség facebook-oldala.

Eredmény - női 400 m vegyes, Európa-bajnok:

  1. HOSSZÚ KATINKA 4:30.90 perc
  2. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:35.27
  3. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38.39

Hosszú Katinka 200 méter háton is aranyérmes

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre. A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, és negyedik lett.

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

"Nagyon elfáradtam a végére. Ez volt a taktika, hogy rendkívül erősen kezdek, de az olimpián ennél jobb idő kell majd. Örülök az első helynek és az időnek is" - mondta Hosszú, aki kifejtette, más érzésekkel várja a riói játékokat, mint a londonit várta. Kijelentette, nem az érmek színe dönti majd el, hogy megérte-e a munka, mert az elmúlt 3,5 év már megérte.

Burián legfőbb célja az volt, hogy a 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, s ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is.

"Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni" - mondta a 21 esztendős Burián Kata.

Bronzérmes a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó

Bronzérmes lett a Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4x100 méteres vegyes vegyesváltó a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek keddi napján.

Balog a hát után harmadikként indította a mellen szereplő Financseket, aki egy helyet előrelépett, azonban Verrasztó pillangón visszaesett a harmadik pozícióba, amit Jakabos gyorson biztosan őrzött meg.

A győzelmet a britek szerezték meg 3:44.56 perccel, másodikként az olaszok zártak, a magyarok 3:49.50 perccel végeztek a harmadik helyen.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...