2022.05.04. 09:30:00 7695 219

Viszlát 3G! Helló állami támogatás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az 5G térnyerésével párhuzamosan csökken a 2G-s és a 3G-s mobilhálózatok elérhetősége. Hazánkban ezen korszerűtlennek tartott hálózatok lekapcsolása erre az évre van ütemezve, jobban mondva e hónapban elkezdődik a művelet. Vajon ez mennyiben érint minket technológiailag?

Mobiltelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon

Értelemszerűen a 2G és 3G-s hálózat nélkül nem működik megfelelően az internet a kizárólag 2G/3G képes készüléken! Azaz kisebb sebességgel és jóval kevesebb helyen lehet majd vele mobilinternetezni.
Éppen ezért, aki nem az utóbbi években vásárolta mobiltelefonját, ellenőrizze inkább le a készüléke paramétereit. Igaz, az egyre szűkülő 3G-s lefedettség kapcsán az érintett ügyfelek irányában értesítési kötelezettsége van az adott szolgáltatónak, az értesítés általában SMS-ben történik meg.

Korszerűsítési csereakció

A tökéletesen működő, de nem 4G/5G képes mobilkészülékek lecserélésére összesen ötmilliárd forint keretösszeget biztosít az állami támogatási rendszer. Május 8-ig csak a 3G képes készülékeket, míg május 9. után július 17-ig már a 2G-s készülékeket is cserélik.

A Netre Fel! elnevezésű mobilkészülékcsere-támogatási program a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával valósul meg.
A készülékcsere igényét a mobilszolgáltatón vagy regisztrált csereponton – nagyobb műszaki áruházláncok és mobilkereskedő üzletek – keresztül jelezhetjük. A támogatás összege 20.000 Ft/készülék, amit a meghatározott készüléklistából választott mobiltelefon kiskereskedelmi árából engednek el. Természetesen ne számítsunk arra, hogy csúcsmodellek is részesei az akciónak: a bruttó 120.000 Ft-nál magasabb eladási árú készülékeket kizárták a vásárolható készülékek köréből.

Ki vehet részt a kezdeményezésben?

A csereakcióban bármelyik magyarországi lakcímmel rendelkező természetes részt vehet, aki a leadandó korszerűtlen mobilkészülékről hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy 2021.07.01. és 2021.12.31. között legalább egy alkalommal kommunikációs célzattal volt használatban. A jogosultságot IMEI szám ellenőrzésével, amit magunk is megtehetünk a következő weboldalon keresztül: https://mobilcsere.nffku.hu/

A pályázat elbírálása a szükséges feltételek teljesülése mellett jellemzően fél órán belül lezajlik, így nyugodtan fogjuk kézen idősebb hozzátartozóinkat, hogy minimális időráfordítással netes kapcsolatban maradhassunk velük az év második felében is.

Forrás: www.penzcentrum.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...