2015.12.25. 10:59:49 7080 142

Visszavihetjük-e a problémás karácsonyi ajándékokat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a nehezen megválasztott ajándékkal kapcsolatban valamilyen probléma merül fel, például a rendelt termék nem érkezik meg vagy netán hibás árut veszünk kézhez. Érdemes tudni, hogy ilyenkor milyen jogaink vannak ezekben a kellemetlen helyzetekben az eladóval szemben.

Karácsonyi akciók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi akciók

A Polgári Törvénykönyv ezeket az eseteket a hibás teljesítés címszó alatt rendezi. Fontos, hogy hibás teljesítésről jogilag akkor beszélhetünk, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg az elvártaknak és a hibát a vevő nem ismerte. Ez alapján tehát nem minősül hibás teljesítésnek a rosszul megválasztott méretű ruha vagy a tévesen rendelt termék - bár vannak áruházak, melyek üzletpolitikája ilyen esetekben is megengedi a termék visszavitelét és vételára levásárlását. Ezekben a helyzetekben azonban nem élhetünk a szavatossági jogainkkal. Ha viszont a termék valóban hibás, akkor az alábbiakat tehetjük:

Mivel a szavatossági jogoknál fontos a sorrend, első sorban a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérhetjük, ahelyett, hogy rögtön visszakérnénk a termék árát. Ezt megtenni, tehát a szerződéstől elállni csak akkor lehet, ha az eladó fentieknek nem tesz eleget. Ha az eladó a kijavítást vagy kicserélést megtagadja, de a hiba nem olyan jelentős, hogy elállási jogunkkal élhessünk, úgy a hibát saját költségünkre kijavíttathatjuk. Ekkor a javítási költség az, aminek megtérítését követelhetjük az eladótól. A bizonyítás érdekében minden esetben fontos a hiba jellegének és a felmerült költségeknek a dokumentálása. Különösen jó, ha ez utóbbi helyzetben javítási árajánlat vagy számla is rendelkezésre áll.

Nincs tehát például a köztudatban élő, vásárlást követő 3 napon belüli általános érvényű elállási jog, de speciálisak ebből a szempontból a távollevők között, illetve üzlethelyiségen kívül kötött szerződések, tipikusan az internetes rendelések esetén. Ekkor ugyanis a termék átvételét követő 14 napon belül elállhatunk a szerződéstől. Ilyenkor szintén 14 nap áll rendelkezésünkre a termék visszaküldésére, az eladónak pedig a vételár visszafizetésére. Az elállási jog gyakorlása alól azonban szűk körben kivételt is biztosít az ezt szabályozó, 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet, például romlandó vagy kifejezetten a fogyasztó kifejezett kérésére előállított, személyre szabott termék esetén - ilyenkor ugyanis szintén csak hibás teljesítés esetén követelhetjük vissza a termék árát.

Fenti eszközök állnak tehát rendelkezésre a termékek és szolgáltatások hibás teljesítése esetén. A teljesítés elmaradása esetén hatékony eszköz lehet a kezünkben a fogyasztói panasz, mely intézményről már korábbi cikkünkben szóltunk, az erre adott esetleges elutasító válasz esetén pedig a fogyasztóvédelemhez is fordulhatunk. Reméljük azonban, hogy erre nem lesz szükség és mindenki még időben megtalálja a szeretteinek a megfelelő és hibáktól mentes ajándékot!

dr. Rózsa Petra

Forrás: D.A.S

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A szomszéd fűje… – indulnak a kerti munkák

Beköszöntött a tavasz, eljött a kerti munkák ­ideje. Ugyanúgy ahogy a Társasházban élők a terjengő ételszag és a felszálló cigarettafüst miatt tudnak éveken keresztül megoldhatatlannak tűnő vitákat folytatni, addig vidéken, illetve kertes házban élő szomszédok ugyanilyen megoldhatatlannak tűnő konfliktusa a fűnyírás és az egyéb zajjal járó kerti munkák.