2018.03.01. 10:31:02 11132 352

Vigyázz magadra! Az extrém hideg megterheli a szervezetet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az érkező extrém hideghullám nagyon megterheli a szervezetet - mondta Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán szombaton.

Teázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teázás

Különösen veszélyesnek nevezte, hogy a kifejezetten enyhe tél után jön a hidegbetörés, így az átlagosnál jobban megviseli majd az embereket. Hozzátette, az erős szél tovább rontja a hőérzetet.

A szakértő szerint a keringési problémákkal, illetve a magas vérnyomással küzdők esetében gondot okozhat, hogy a drasztikusan csökkenő hőmérséklet miatt az erek beszűkülnek, emelkedik a vérnyomás, ami megterheli a szívet. Az extrém hideg erősíti azokat a folyamatokat is, amelyek a trombózisveszélyt növelik, valamint kedvezőtlenül befolyásolja a görcsös panaszokat, így a koraszülések száma is emelkedhet - mondta.

Az egészséges emberek is sokkal fáradékonyabbak lehetnek, a legyengült immunrendszer miatt nő a fertőzésveszély, illetve romlanak a reflexek, és ez a balesetveszélyt is növeli.

Pintér Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon hideg időben nem szabad tartósan a szabadban lenni, rövid idő alatt kialakulhatnak fagyási sérülések.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...