2015.09.21. 08:48:22 7780 212

Változatos őszi idő várható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban egyre inkább ősziesebbre fordul az időjárás. Néhol a leghidegebb órákban akár 5 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, napközben 20-25 fok körül alakulnak a maximumok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Hűvös, őszi időjárás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűvös, őszi időjárás

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn hajnalra a Dunántúl nagyobb részén kiderül az ég, de nagyjából a Szécsény-Pécs vonaltól keletre több lesz a felhő, és helyenként még lehet kevés csapadék. Aztán több órára kisüt a nap, de sokfelé élénk, a Zempléni-hegység környezetében erős is lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúl tartósan derült, szélvédett helyein ennél kissé hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 20 fok körül lehetnek.

Kedden az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 20-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán az ország nagy részén gyengén felhős, napos lesz az idő. A Nyugat-Dunántúlon viszont délután megnövekszik a felhőzet, és estefelé több helyen is kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet 7 és 14, a maximumhőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Északnyugaton lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Többfelé megerősödik a légmozgás, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 15-20, keletebbre 20-26 fokig melegszik a levegő.

Pénteken gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű, a nappali maximumok 18 és 23 fok között alakulnak.

Szombaton a többórás napsütés mellett néhol előfordulhat záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos lesz az idő, legfeljebb néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...