2017.01.03. 14:01:57 9358 209

Utánfutó? Nagy súly az autóban? Okosan pakolj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem, most nem arról fogunk írni, hogyan tudsz egy négyajtós szekrényt bepakolni egy Toyota Yarisba. Te, családtagod, ismerősöd gyakran vontat utánfutót, vagy sokszor találkozol vontatmányt cibáló autóval? Nézd meg a videónkat, mire érdemes figyelni!

Utánfutó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utánfutó

Nemcsak akkor tanulságos, ha te vontatod az utánfutót. Autópályán azért elég nehéz elkerülni a Németországból Románia, Bulgária felé tartó trélereket, 1-2-3 autóval – nézd meg az alábbi videót. Sokat tanulhatsz belőle, ha úgy látod, hogy rossz helyen van a súlypont (például a vontatmányon a motor miatt nehezebb orrésszel hátrafelé állnak az autók), akkor egy rutintalan neppert követsz éppen, lehetőség szerint és persze a szabályok betartásával érdemes mielőbb leelőznöd.

Nézzük a videót, ahol egy modell autó használatával ismerhetjük meg, mennyire fontos a súlyok elhelyezése. A videón a piros tárcsa jelzi a nagy tömeget.

Mi is történt a videóban? A tengely vonala elé helyezett súly esetén a jármű futása magától kiegyensúlyozottá válik.

Azonban amikor a tengely mögé kerül a nagyobb súly, egy kis ingás (a valóságban ezt például egy úthiba is előidézheti) egyre erősebbé válik, egészen addig, amíg a jármű kicsúszik. Sajnos ez a fizika nem csak a teszteken működik így, hanem a valóságban is.

Ha pakolsz, a nehéz tárgyakat mindig tedd lehetőleg a hátsó tengely elé, és rögzítsd, hogy minél nehezebben tudjon elmozdulni. Igaz ez kombira, egyterűre, kisteherautóra, na és persze utánfutót vontató járműre.

Vezess óvatosan!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...