2016.11.21. 10:22:29 9580 299

Újabb fejlemény az Úszó Szövetségi vitában - Íme, a 7 pont, amit kifogásolnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tét a 2017-es vizes VB, amit itthon rendeznek, úszóink a lehető legjobb teljesítményt szeretnék nyújtani, de úgy gondolják, hogy a jelenlegi rendszerrel, a mostani vezetéssel ez lehetetlen. A MÚSZ a konkrétumok felsorolását hiányolta, most összeszedték azt azok az úszók és edzők, akik egyetértenek Hosszú Katinkával.

Úszómedence a víz alatt | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Úszómedence a víz alatt | Fotó: 123rf.com

Hosszú Katinka a Facebook oldalán közzé tette azt a nyilatkozatot, amit benyújtanak, és több edző valamint úszó is aláírta.

Az aláírók:

Bernek Péter, ifjúsági olimpiai bajnok, rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó; Czakó Csaba, a Mohácsi TE vezetőedzője; Financsek Gábor, olimpikon, ifjúsági Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes úszó; Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó; Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok úszónő; Kozma Dominik, Európa-bajnoki bronzérmes úszó; Verrasztó Dávid, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszó; Verrasztó Evelyn, olimpikon, Európa-bajnok, ötvenkétszeres magyar bajnok úszónő.

A 7 pont

  1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására.
  2. Kérjük, hogy a fontos kérdésekben létrejöhessen a valódi titkos szavazás, illetve szűnjön meg a megkérdőjelezhető elektronikus távszavazási rendszer.
  3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.
  4. Fontosnak tartjuk az elnök és a szövetségi kapitány jogkörének, feladatainak újraszabályozását.
  5. Kérjük a válogatott keret részére való zavartalan felkészülés és állandó helyszín biztosítását.
  6. Kerüljenek pontos meghatározásra az edzőtáborok hozzáférhetőségének konkrét elvei.
  7. Az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, észszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...