2017.08.23. 17:30:50 11721 306

Ügy: Itt egyszer még elütnek kutyástul, gyerekestül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Állok a zebránál. Állok a zebránál babakocsival. Állok a zebránál babakocsival és kutyával. Állok a zebránál babakocsival, kutyával és közben esik az eső. Szinte mindegy, hogy mi van, kivel, mivel várok arra, hogy átkelhessek az úttest egyik oldaláról a másikra, az autók NEM ÁLLNAK MEG.

Autó a zebrán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autó a zebrán

Négysávos úton, lámpa nélkül varázslat átvergődni magunkat, főleg babakocsival és kutyával. Az autók csak jönnek és jönnek, aztán persze egyszer csak megfogja az egyenesen haladókat a lámpa egy sarokkal arrébb, ilyenkor van lehetőség arra, hogy egyáltalán lelépjünk a zebrára, de biztonságban nem érezhetjük magunkat, mert ekkor is jöhetnek még kanyarodó autók, kamionok innen-onnan, 1-1. De ezek sem akarnak megállni a gyalogosoknak! Üveges tekintettel jönnek és jönnek, és még akkor sem lassítanak, amikor utolsó pillanatban észrevesznek (észrevesznek?), hiszen elfér ő még előtted, vagy éppen mögötted...

Volt, hogy egy ismerősömnek, szabály szerint vetődnie kellett a zebráról a járdára, hogy el ne üsse egy ilyen zombi módjára közlekedő autós, aki se megállni, se lassítani nem képes.

Persze tisztelet a kivételnek, mert azért előfordult már, hogy át akartak engedni az úton. Én ezt mindig nagyon látványosan megköszönöm, pedig - ha jól tudom - a KRESZ szerint nekem van elsőbbségem, de ugyebár erősebb kutya... (Ilyenkor eszembe jut, amit a KRESZ oktatóm mondott: igazából akkor van elsőbbségünk, ha megadják azt..., és tényleg!) Jaj neked,gyalogos, ha ilyenkor örömödben lelépsz a zebrára! A többsávos úton szinte biztos, hogy ezt a fehér hollószámba menő jótét lelket, aki véletlenül megáll, hogy átengedjen, megpróbálja leelőzni egy másik autós. A zebrán. Mert mit képzel már magáról ez a “lassúkapitány”, hogy hátráltatja őt csúcsidőben, amikor mindenki sietne haza. (Nah, vajon egy zebra előtt miért is lassít vagy áll meg bárki is? Idióta...!) Így a gyalogosokat is emberszámba vevő, KRESZ-t betartó autósok szép lassan ki fognak halni. Szóval átkelni egy négy-, de akár egy kétsávos úton sem egyszerű, ha nincs jelzőlámpa.

Most jöhetnék azzal, hogy külföldön más a helyzet, ott mindig átengedik a gyalogost, vagy azzal, hogy jaj, de rohanó az életünk... De tényleg ennyire rohanó lenne? Külföldön meg ennyivel kevésbé rohannak, hogy legalább a szerencsétlen gyalogost van idejük átengedni a zebrán? A választ nem tudom. De az biztos, hogy a zombi-autózást be KELL fejezni, mert nemcsak a zebrán átkelőket, bicikliseket, motorosokat, hanem egymást is folyamatosan veszélyeztetik az autósok.

Ha autóban ülsz, és vezetsz, figyelj oda! Ha fáradt, vagy pihenj! Ne telefonálj, és főleg ne esemesezz, fészbukozz, ne adj' Úristen: tévézz - láttam már ilyet! Ne igyál alkoholt! Életek múlnak rajta.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...